Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jagas av storklubben: ”Har hört om intresset”

Behrang Safari: ”Man har saknat de här matcherna”.
Fouad Bachirou.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Bachirou kramar om Sören Rieks.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Fouad Bachirou, 29, är på väg tillbaka från skada och hoppas vara tillbaka till matchen mot AIK.

Trots en del skador under våren fortsätter Fouad Bachirou att följas av utländska klubbar. För SportExpressen berättar han om framtiden och intresset från Besiktas.

– Jag har hört om deras intresse, säger han.

Fouad Bachirou, 29, har varit lite av ryktenas man i Malmö FF sedan i vintras. Redan i januari kunde SportExpressen avslöja att MLS-klubben Minnesota United lagt ett bud på mittfältaren, värt omkring 10-15 miljoner kronor, som MFF valde att tacka nej till.

”Det har varit tufft för mig”

I februari valde Bachirou i stället att förlänga sitt avtal med MFF. Mittfältaren lockades kvar med en flermiljonsbonus och högre lön. Under den allsvenska våren har mittfältaren hunnit med att spela sju matcher innan han skadade sig borta mot Falkenberg, vilket gjorde att han missade resterande delen av våren.

– Personligen har jag inte varit så nöjd med min säsong. Det har varit tufft för mig med min skada vilket hållit mig borta från spel. Min roll har varit lite annorlunda när jag väl spelade också. Motståndarlagen började punktmarkera mig lite mer och jag fick inte riktigt lika mycket boll som tidigare. Men innan det hade vi Europa League-spel mot Chelsea och jag kände mig stark i båda matcherna, säger Bachirou till SportExpressen.

I möte med Besiktas

Trots skadeproblemen under våren fortsätter Fouad Bachirou att följas av utländska klubbar. Enligt SportExpressens uppgifter har den turkiska storklubben Besiktas visat ett intresse för mittfältaren under våren. Bachirous agent, Blash Hosseini, reste nyligen till Istanbul för ett möte med Besiktas sportchef Ali Naibi där man diskuterade spelaren.

I nuläget är det dock inte mycket som talar för en affär då Besiktas ännu inte framfört något bud och därmed pågår inga förhandlingar om spelaren. Men Bachirou själv är öppen med att han gärna spelar i en större liga i framtiden - dessutom har han själv hört om Besiktas intresse.

– Jag har hört om deras intresse från vänner runt fotbollen, men jag vet inte exakt hur konkret det är. Jag har inte uppmärksammat det så, även om det är smickrande. Jag vet inte mycket mer än så, om jag ska vara ärlig, säger han.

Vad säger du om Besiktas?

– Det är en storklubb. Vi hade chansen att åkt dit och spela mot dem. De har galna fans och en stor historia. Besiktas har spelat i Champions League under många år och det är en av storklubbarna i Turkiet. Vi hade chansen att åka dit och vinna mot Besiktas, vi fick se då hur svårt det är att spela mot dem.

Fouad Bachirou om MLS-ryktena.

”Vill spela i en toppliga i Europa”

Hur går tankarna kring framtiden?

– Jag vet att min resa hit har varit lång och jag är alltid tacksam över det jag har i dag. Jag är tacksam för det jag har och vet också vad jag behövt offra för att ta mig hit. Just nu tillhör jag en jättefin klubb. Men jag har alltid sagt att så länge jag spelar fotboll vill jag utvecklas och försöka nå så långt jag kan. 

– Mitt mål är att spela i en större och bättre liga i framtiden, gärna en toppliga ute i Europa. Men för att lyckas måste jag fortsätta prestera och hjälpa laget att nå våra mål. Jag vill alltid spela i den bästa klubben i den bästa ligan. Mitt mål just nu är att vinna ligan här med Malmö FF men jag får ta det dag för dag. Sedan får vi se vad klubben vill och vart det tar oss i framtiden.

Tror du att det finns en chans att MFF säljer dig i sommar?

– Jag vet faktiskt inte, helt ärligt. Jag har inte pratat med Malmö FF och vad deras intention är. Jag skrev nyligen på ett nytt kontrakt. Vi får se vad som händer i sommar och om det kommer något så kommer MFF höra av sig.

Hur nära var det att du lämnade i vintras?

– Intresset var väldigt starkt och nära. MLS var närmast till hands, men jag kände inte att det var rätt tidpunkt för mig att flytta dit. Jag vill spela i en bra liga i Europa och när du har fått känna på nivån i Europa så vill du fortsätta där. Resten var spekulationer, det har funnits kontakt, men jag fokuserar inte på hur nära jag var. Klubbarna får tala med Malmö FF och det är de som bestämmer. Jag är under kontrakt.

För Malmö FF väntar en tuff bortamatch mot AIK den 30:e juni på Friends arena i Solna. Fouad Bachirou hoppas att han är frisk tills mötet.

– Mitt mål är att spela den matchen. Jag vet inte om det är realistiskt, men det är mitt mål. Det är en stormatch och kanske den matchen du vill spela mest av allt.