Carlos Strandberg Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNCarlos Strandberg Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Strandberg jublar med Mattias Svanberg (till vänster) Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNStrandberg jublar med Mattias Svanberg (till vänster) Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Strandberg jublar med Mattias Svanberg (till vänster) Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Matchhjälten Strandberg jublar. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNMatchhjälten Strandberg jublar. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Matchhjälten Strandberg jublar. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

"Jag utvecklas riktigt bra i MFF"

Publicerad

Tre mål på 113 minuter.

Carlos Strandberg lämnar USA som dubbelmatchhjälte och MFF:s största utropstecken.

– Jag känner att jag utvecklas riktigt bra i Malmö, säger Strandberg.

Med 23 minuter kvar av mötet med DC United bytte Magnus Pehrsson ut Markus Rosenberg och satte in Carlos Strandberg.

Malmö FF låg då under med 1–0.

19 minuter senare ledde Malmö FF och Carlos Strandberg hade gjort båda målen.

– Vi hade det på känn. Vi hade kommit i ett flertal anfall just då, säger Strandberg själv om vändningen som kom i en period då MFF återigen lyft spelet efter att ha dominerat den första halvleken, men tappat efter paus.

Om 1–1-målet i 84:e minuten på assist av Alexander Jeremejeff säger Carlos Strandberg:

– Då kom jag till ett friläge som jag kunde ta till vara på. Det kändes skönt.

"Hann inte tänka"

Om 2–1-målet i 86:e, återigen med Alexander Jeremejeff som näst sista MFF:are på bollen, säger Strandberg:

– Det var lite bökigt där i straffområdet och lyckligtvis så kom bollen till mig och jag kunde styra in den mot mål.

– Jag hann egentligen inte tänka, jag såg bara bollen och ville vara först på den. 

2–1-segern mot DC United förgicks av 1–0-segern mot New England Revolution i lördags. Även då avgjorde Carlos Strandberg matchen.

– Det är så klart alltid kul att göra mål. Men framför allt är det viktigt att vi vinner två matcher här. Det är två bra MLS-lag vi möter, säger Strandberg som efter matchen hyllades av tränaren Magnus Pehrsson som kallade anfallaren för "lägrets spelare".

– Kul! Jag känner att jag utvecklas. Vi har bra ledarstab och riktigt rutinerade spelare som jag kan lära mig av.

– Jag tycker att klubben gör ett bra jobb med unga, lär dem från grunden och sedan utvecklar det spelet och sedan är det bara att fortsätta.

Vad är det som gör att du fungerar så bra i Malmö FF just nu?

– Det är att det är en riktigt fin trupp. Det är en bra arbetsmiljö där även äldre spelare är med och hjälper de yngre. Jag känner att jag utvecklas riktigt bra i Malmö, säger Carlos Strandberg.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag