Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tror inte att nån hade sagt nej till det”

Janne Andersson i möte med Zlatan
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA

Martin Olsson kunde inte föra HIF till seger mot Falkenberg och ett steg närmare allsvensk spel 2021.

Oavsett var han spelar nästa år hoppas han behålla sin plats i landslaget – och där få med sig Zlatan Ibrahimovic till EM.

– Det ger oss det extra vi behöver för att vinna mot de stora lagen, säger Olsson.

Krysset hemma mot Falkenberg gör att Helsingborgs IF nu måste hoppas på att AIK tar poäng mot Kalmar på måndagskvällen. Annars spelar HIF i superettan nästa år.

– Det är mycket frustration när vi inte sätter våra lägen, säger Martin Olsson.

Lagkaptenens kontakt löper ut efter säsongen och han vill i nuläget inte ge några besked om sina framtidsplaner.

– Jag tar en match i taget. Det gäller att lägga allt fokus på klubblaget och prestera så bra jag kan. Sen efter säsongen får man ta det snacket, säger Olsson.

Vill ha Zlatan tillbaka

Landslagets och Zlatan Ibrahimovics framtid pratar Olsson däremot gärna om redan nu. Han har givetvis noterat att anfallaren och förbundskapten Janne Andersson träffats.

– Är det en chans att han kan komma tillbaka så är det bara positivt. Han är en sån som kan ändra en matchbild med det lilla extra. Med det sättet vi spelat på ett bra tag i landslaget nu, och så får man in honom igen, då kan det gå mycket, mycket bättre. Då blir vi så klart ett starkare lag också, säger Olsson.

Han kommer inte vända upp och ner på allting, man kan fortfarande köra på som tidigare?

– Ja ja. han har alltid varit en bra lagspelare och jobbat hårt för laget så om han kommer med är det bara positivt.

”Kanske finns en liten chans”

Tror du att han kommer tillbaka?

– Hade du frågat mig för några månader sen så hade man kanske sagt nej men som det ser ut nu så kanske det finns en liten chans? Jag vet inte. Vi får se.

Det känns som att du verkligen vill det?

– Jag tror inget hade sagt nej till det. Jag tror att alla hade gillat det, att ha en spelare med den erfarenheten och någon som kan avgöra matcher. Det är bara någonting positivt.

Vad skulle det innebära för Sveriges chanser att ta sig långt i EM?

– Om vi kom till kvartsfinal i VM så… Hade man haft honom så kanske man hade kunnat komma lite längre. Man vet aldrig, det är en spelare som kan överraska. Har man honom i sitt lag så kan det ske bra grejer.

Noa Bachner: ”Zlatan har nog känt att det varit ovärdigt honom”