Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag tror inte att det är allvarligt”

Jon Dahl Tomassons MFF upp i serieledning.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Anel Ahmedhodzic fick se 3–0-segern från läktaren.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Antonio Colak gjorde det viktiga 1–0-målet.
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anel Ahmedhodzic utgick skadad på uppvärmningen i Östersund. Mittbacken är avstängd mot Chelsea på onsdag och någon större fara verkar det inte vara.
– Jag tror inte att det är något allvarligt, säger Jon Dahl Tomasson.

Kort före matchstart kom beskedet att Anel Ahmedhodzic klivit av uppvärmningen och inte skulle spela. I stället kastades Eric Larsson in i startelvan och MFF vann matchen mot Östersund med 3–0. 

Jon Dahl Tomasson sa så här i Discoverys sändning om skadan före avspark: ”Han kände av i sin hamstring och vi ville inte ta någon risk. Han har rest mycket med Bosnien och spelat många matcher så vi kände att vi behövde göra det här bytet”. 

”Det vågar jag inte säga” 

Med tanke på att Ahmedhodzic är avstängd mot Chelsea efter det röda kortet som han ådrog sig mot Zenit är nästa match som han tillåts delta i mot Varberg nästa söndag. Om han kan vara med då?

– Det vågar jag inte säga, men jag tror inte att det är allvarligt. Vi ville inte chansa, men det är nog inga farligheter, konstaterar Tomasson som sedan berättar om Ahmedhodzics slitsamma resande under senaste landslagsuppdraget med Bosnien. 

– Han flög från Köpenhamn till Sarajevo, sedan till Kazakstan, därefter till Ukraina, Wien och till sist till Köpenhamn igen.

Tomasson är belåten över Eric Larsson som vikarierade på Ahmedhodzics plats.

– Eric gjorde en riktigt fin insats. 

”Vi spelade för långsamt” 

MFF gjorde 1–0 sent i den första halvleken efter ett straffmål från Antonio Colak, men första 45 minuterna är Tomasson inte nöjd med.

– Vi spelade för långsamt. De försvarade sig bra men vi var för långsamma, konstaterar tränaren som i paus bytte ut Bonke Innocent och satte in den mer offensive Adi Nalic.

– Vi ville ha in mer löpningar och Adi löste det riktigt bra.

Just Nalic gjorde åtta minuter efter inhoppet 2–0 och kort senare punkterade Anders Christiansen tillställningen med sitt 3–0-mål. 

”Hade kunnat bli 6–0” 

Straffskytten Colak tycker att ledningsmålet var viktigt.

– I andra halvlek kunde vi dominera efter 1–0 och det hade kunnat bli 5–0 eller 6–0 också. Det var en bra match. 

Enligt kroaten var det självklart att han skulle ta hand om straffen.

– Vi hade ingen diskussion, jag och AC. Det var redan klart vem som skulle skjuta, men det viktigaste är att bollen gick i mål. 


TV: Degerfors tog blytung seger