Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tror att Jon sa det i stridens hetta”

Jon Dahl Tomasson sa i söndags att han vill se VAR i allsvenskan.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ordförande Anders Pålsson vill inte kasta skit på tränaren för det.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Jon Dahl Tomasson konstaterade på presskonferensen efter 0-0 mot AIK att han vill se VAR i allsvenskan. Problemet? Hans klubb MFF röstade på årsmötet att jobba emot VAR-systemets intåg i svensk fotboll.
– Jag tror Jon sa det i stridens hetta. Det råder ingen tvekan om att vi i MFF strävar mot att inte införa VAR, säger ordförande Anders Pålsson. 

Malmö FF skrek på straff hemma mot AIK i den första halvleken i söndags. Det blev ingen straff - något MFF-spelarna rasade över.

Efteråt konstaterade tränaren Jon Dahl Tomasson att han vill se VAR i allsvenskan.

– Det är inget tvivel om att VAR hade varit bra att få i svensk fotboll också. Så vi kan få ett redskap till hjälp. Jag ser det som att det är straff. Men besluten ska fattas snabbt i de situationerna och det kan vara svårt, sa dansken på presskonferensen.  

MFF är emot VAR i svensk fotboll 

Problemet med Jon Dahl Tomassons uttalande? Att MFF på senaste årsmötet röstade igenom att aktivt jobba för att inte införa VAR i svensk fotboll. 

Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson har tagit del av det som Tomasson konstaterade på presskonferensen.

– Vi har medlemsbeslut på att vi ska ställa oss negativt till att ta in VAR till svensk fotboll och det är något som vi får respektera, även om säkert en och annan kan ha åsikter om det. Jag tror Jon sa det där i stridens hetta. Han ville ju vinna matchen och då är det lätt att fälla en sådan kommentar, säger Pålsson och fortsätter:

– Det råder ingen tvekan om att vi i MFF strävar mot att inte införa VAR, vi har ju röstat igenom det och det är också något som jag själv kommunicerat till de som bestämmer, det vill säga Sef och SvFF. De är väl medvetna om vad vi står i detta efter senaste årsmötet. 

”Törs inte svara på om Jon visste om det” 

Visste Jon Dahl Tomasson om detta innan presskonferensen? Har spelare och ledare koll på vad som beslutas på årsmötena?

– Jag tror han känner till det... om inte annat gör han det nu. Jag törs inte svara på om han visste om det innan AIK-matchen, men jag tror han respekterar besluten som är tagna på årsmötet så jag ser ingen problematik i det här. 

Har du pratat med honom om detta nu?

– Nej, det har jag inte. Men som sagt, jag tolkar hans kommentar som att han sa det i stridens hetta. 

Det har även skrivits inlägg på Twitter från MFF-supportrar som menar att det Jon sa var fel. Hur ser du på det?

– Jag känner ju till att den här VAR-frågan är känslig, men vi har beslut på var vi står i den här frågan och då ska alla förhålla sig till det. Det är ju så föreningsdemokrati fungerar. Sedan måste man förstå att olika människor tycker olika saker, men vi som förening står enade för vår sak. 

Det är inga hard feelings?

– Nej, det är det inte.