Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag tar 100 procent mitt ansvar på den”

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Malmö FF tappade poäng efter ett sent kvitteringsmål.

Ett mål som Anders Christiansen tar på sig.

– Jag ska följa med den löpningen och jag är så irriterad på mig själv, säger han.

Antonio Colaks mål på straff efter fem minuters spel såg ut att ge Malmö FF viktiga tre poäng i kampen om SM-guldet.

Men i den 80:e minuten kvitterade Djurgårdens IF. En hörna gick igenom straffområdet och hamnade hos Elliot Käck. Han skickade tillbaka bollen i straffområdet och hittade fram till Hjalmar Ekdal som skickade in kvitteringen.

– Vi har släppt in många mål på fasta situationer och jag tar 100 procent mitt ansvar på den. Jag ska registrera det snabbare. Så det är otroligt jobbigt att vi bara får ett poäng, säger Anders Christiansen.

Han är självkritisk efter matchen. När hörnan går igenom straffområdet är han lite för snabb framåt i stället för att räkna in spelarna.

– Det handlar lite om roller. Men först och främst handlar det om att plocka bort de farliga ytorna och de som är närmast får ta det ansvaret. Jag ska själv följa med den löpningen och jag är så irriterad på mig själv.

”Situationen är allvarlig”

På de senaste sex matcherna har laget endast vunnit mot Degerfors. Mot IFK Göteborg tappade de poäng i sista minuten och mot IFK Norrköping försvann tre poäng i 96:e minuten.

– Det är så tråkigt att stå här en gång till och prata när man tycker man gör det bra. Det är bara inte tillräckligt bra. 

Dagens oavgjorda resultat gör att Malmö FF missade chansen att gå upp i delad serieledningen. Laget är fortsatt tre poäng bakom Djurgården, men både AIK och Elfsborg har möjlighet att göra gapet upp till serieledning större.

– Vi vet att situationen är allvarlig och vi vet att vi ska steppa upp. Vi vet också att vi har många skador, men en bra och bred trupp. Det finns inga ursäkter. Vi ska ha våra poäng och vi hoppades och tyckte att vi skulle ha dem i dag, men det får bli nästa gång, säger Christiansen.

Redan på onsdag väntar nytt toppmöte när Malmö FF åker upp till Borås för match mot Elfsborg. En match Christiansen missar då han fick sitt tredje gula kort för säsongen.

– Jag har precis haft en avstängning, så det är jobbigt att stå vid sidan en gång till.