Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag vill inte sluta min karriär på det här sättet”

Andreas Granqvist har fått mycket begränsat med speltid på grund av en skada.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Landslagskaptenen håller en god dialog med Janne Andersson.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Han har inte gjort några intervjuer, utan valt att fokusera på sin rehab som hållit honom borta från planen under hela den allsvenska säsongen. 

Nu berättar Andreas Granqvist om tankarna på comeback, ett eventuellt slut på karriären och framtiden i landslaget. 

– Jag vill inte avsluta på det här sättet, säger Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

Speltid i årets allsvenska för Andreas Granqvist: 54 minuter.

Under resten av säsongen har det varit rehab, bakslag, ny rehab, nya bakslag och spekulationer om att karriären börjar närma sig slutet för HIF- och landslagskaptenen. 

Inför striden om HIF:s fortsatta allsvenska existens berättar nu Granqvist för HD om tankarna och funderingarna under året:

– Det som driver mig är att jag inte vill sluta min karriär på det här sättet. Om inte något allvarligare händer igen med skadan, och kroppen fortsätter kännas bra, är ambitionen att ge det en säsong till. Jag tycker fortfarande det är otroligt kul med fotboll. Och det spelar ingen roll om det värsta inträffar, att vi åker ner, då vill jag hjälpa till att ta upp HIF igen. Jag tror jag fortfarande kan bidra på planen.

HD: Har du funderat på att sluta?

– Jag fattar att det funnits spekulationer, men den dagen jag bestämmer mig för att sluta meddelar jag det. Hade jag bestämt mig för det redan hade jag väntat till efter säsongen. Det vore direkt dumt att gå ut med något sånt nu med tanke på vilken situation vi i laget är i, säger Granqvist.

”Inga konstigheter överhuvudtaget”

I takt med den uteblivna speltiden har också Granqvists plats i det svenska landslaget blivit vakant. Förbundskaptenen Janne Andersson har laborerat med olika alternativ på positionen bredvid Victor Lindelöf – senast i raden av alternativ är Marcus Danielson, som mot Kroatien svarade för en mycket bra insats. Granqvist håller dock fortfarande god kontakt med Andersson.

– Kommunikationen med Janne är precis som den alltid varit, rak och tydlig. Det finns inga konstigheter överhuvudtaget. Vi båda inser att ju längre jag är ifrån att spela match och träna fullt ut desto svårare blir det att vara aktuell. Jag vet att Janne kommer säga till mig ”Granen, nu tror jag inte det går längre”, och jag kommer vara lika ärlig mot honom och säga att han kan räkna bort mig. Men där är vi inte i dag.