Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag förstod inte – det är lite pinsamt såklart”

Jon Dahl Tomasson arg - Axel Kjäll ett frågetecken.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
ÖSK har nu besegrat Norrköping och MFF senaste två matcherna.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Jon Dahl Tomasson kallade det skandalöst att vissa matcher i allsvenskan tilläts skjutas upp. När Örebros manager Axel Kjäll inte höll med började dansken munhuggas med Kjäll, men det är något som segraren från 3-2-mötet tar lätt på.
– Jag hade faktiskt svårt att förstå vad Tomasson sa, säger han.  

Örebro skrällde till sig en 3-2-seger mot Malmö FF under torsdagskvällen. Efteråt kallade Jon Dahl Tomasson det skandalöst att överklagandenämnden valde att skjuta upp matcher som exempelvis Häcken-Djurgården som en konsekvens av det färska landslagsspelet. 

MFF:s sportchef Daniel Andersson har tidigare förklarat för Kvällsposten att samtliga allsvenska klubbar inför seriestart kom överens om att inga matcher skulle skjutas upp oavsett förutsättningar för att hinna spela klart säsongen - och att han och MFF nu känner sig grundlurade. 

Sportchefen menade att Malmö vid avancemang till gruppspel i Europa League omöjligen skulle kunna spela matchen mot Örebro vid ett senare tillfälle - trots att de egentligen ville det. 

”Vi var villiga att flytta matchen” 

När ÖSK:s manager Axel Kjäll fick frågan på presskonferensen om han höll med Tomasson om att det är skandalöst gick han i stället emot danskens utspel - vilket fick MFF-tränaren att börja munhuggas med Kjäll. Obekväm stämning? I så fall på ett språkligt plan. 

– Jag har svårt att förstå danska. Han gav sin syn på matchen och han lyfte det här med att det var skandalöst. Han får tycka vad han vill, men jag hade faktiskt svårt att förstå vad Tomasson sa. Jag ville mest säga att vi i ÖSK hade varit villiga att flytta matchen om Malmö hade velat det, vi hade varit öppna för diskussion kring det. Han ville dock snarare prata om de lag som inte spelade i går - och jag kände att det kanske inte var så viktigt just då när vi själva precis spelat. 

”I början koncentrerade jag mig väldigt mycket, men sedan gav jag upp”

Ett klipp har spridits på Twitter från presskonferensen efter matchen där Kjäll sitter med exakt samma blick i en minuts tid medan Jon Dahl Tomasson pratar danska. I klippet har också personen som lagt ut videon transkriberat ord för ord vad det låter som att MFF-tränaren säger. Axel Kjäll skattar när han får höra om detta - och svarar på frågan huruvida han var tokfokuserad på att försöka förstå Tomasson eller om han snarare gav upp i försöket att tolka det dansken sa.

– I början koncentrerade jag mig väldigt mycket. Dels av respekt men också för att han inledde att prata. Säger han något som jag inte håller med om vill jag ju vara med på det. Så det handlade väldigt mycket om att försöka hänga med i det han sa, men sedan gav jag upp. Det är lite pinsamt så klart. Respekt till er journalister som lärt er, haha! 

”Malmö vinner guld – men Elfsborg bästa lag vi mött”

ÖSK har nu två raka segrar - och detta mot meriterat motstånd. Först brottades Norrköping ner med 4-3 efter ett hattrick av Deniz Hümmet i dennes debut och anfallaren var även högst bidragande i viktorian mot sitt gamla MFF - klubben som han är fostrad i. Axel Kjäll är mycket belåten över att ha landat lånet från Elfsborg. 

– Deniz passar bra in i vårt sätt att spela. Han är en vass målskytt och så tycker jag faktiskt att han gett oss en ny dimension i det defensiva jobbet. Jag håller Jimmy Thelin väldigt högt som tränare och jag är tacksam att han släppte Deniz på lån till oss. Att han inte tog en plats i Elfsborgs startelva är inte så konstigt då jag tycker Elfsborg som lag är allsvenskans bästa. Malmö är bättre spelare för spelare och jag tror att de kommer vinna guld i år, men rent kollektivt är Elfsborg det bästa lag som vi mött i år, utbrister Kjäll. 

Vill inte klandra Carlos Strandberg 

Det är inte första gången som ÖSK-managern hämtar in en anfallare på lån där succén blivit omedelbar. I fjol, dagen efter allsvenska premiären, gjorde Örebro klart med Carlos Strandberg från Malmö FF. 

Strikern öste in mål och återvände sedan till MFF - för att sedan per omgående skeppas i väg till den saudiska ligan. Klubben Al-Hazem köpte därefter loss honom i mars tidigare i år. 

Kjäll, som var väldigt förtjust i Strandberg under deras gemensamma tid i ÖSK, tycker inte att man ska klanka ner på anfallarens val av klubb och liga.

– Carlos är en otroligt bra spelare och en fantastisk människa. Vi har fortfarande kontakt och han valde det som kändes bäst för honom. Alla gör vi olika karriärsval och man ska heller inte glömma bort att han fortfarande är ung, han är född 1996 liksom. Det missar man lätt med tanke på hur länge han varit med. 

https://twitter.com/Howlinhoglund/status/1304370900121407488