Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fick böter efteråt – det var det värt”

Pontus Jansson intervjuas på landslagets läger på Cypern.
Pontus Jansson på läktaren inför Malmö FF-Kalmar.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Pontus Jansson under CL-kvalet mellan MFF och Drita 2018.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

LARNACA. Pontus Jansson lämnade London för att stå i klacken när Malmö FF mötte FC Köpenhamn i Europa League.

Det kostade honom 1244 kronor - då han kom försent till Brentfords träning dagen efter matchen.

- Jag fick böter, men det var det värt, säger landslagsförsvararen, som nu ska försäkra sig om att klubben låter honom åka på Markus Rosenbergs sista hemmamatch med Malmö FF.

Pontus Janssons kärlek till Malmö FF har visat sig rätt många gånger nu. Han är en flitig besökare på hans förra klubbs matcher och ofta står han i klacken med sina kompisar. 

MFF:s match mot FC Köpenhamn i Europa League för några veckor sedan var inget undantag. Däremot kostade matchen Jansson böter från hans nuvarande klubb Brentford. 

- Ja, jag åkte ner mot FCK. Det var otroligt häftigt. Det var hektiska dagar och så kan jag inte nog göra varje vecka. Men det var häftigt. Jag var ju där på Parken för 15 år sedan när polisen gick in och vevade så det var häftigt att få gå på en ny match med FCK, säger han.  

Jansson tog plats i klacken. 

- Jag stod i Roys hörna med mina vänner. Det var otroligt bra stämningen men det var inte en så bra match och det gjorde att stämningen dog lite senare. 

- Poängen var viktig och Malmö kan fortfarande gå vidare. 

Kom hem sent 

Jansson avslöjar också att han kom sent till träningen med Brentford när han skulle åka hem från matchen och att han fick böter. 

- Vi spelade match på onsdagen och sedan hade vi rehab på torsdagen så jag flög hem direkt efter det. Vi tränar tio minuter från Heathrow så jag flög hem efter träningen. 

- Jag kom lite sent till träningen på fredagen och fick böter, men det var det värt. Jag kom inte för sent till själva träningen utan bara till frukosten. 

Hur mycket var böterna på?

- 100 pund ungefär (1244 svenska kronor). Det var värt det och tränarna accepterade det. 

Åker du ner på returen mot FCK?

- Det vet jag inte, men förhoppningsvis åker jag ner på Mackans (Markus Rosenbergs) sista hemmamatch nu mot Kiev. Jag ska bara bekräfta det med klubben, men som lagkapten så är de nog okej med det. 

Vad har han betytt för din karriär?

 - De senare åren har han betytt otroligt mycket. Han var bollplanket när jag flyttade och sedan har han följt mig sedan dagen han flyttade. Han är dom jag har tajtats kontakt med tillsammans med Robin då. 

Hur blir tomrummet efter honom?

- Nej, det är mörkligt så klart, säger han och ler. Nej, men det är många som kommer kliva fram. Det blir ett annat MFF utan Mackan så klart. Men du har Rasmus, Johan Dahlin, AC som kanske är lite yngre än Rasmus och Johan. Sedan finns Behrang Safari också, som jag tror kommer bli kapten. Sedan får vi se vad som händer med tränaren. 

- Inte ens jag med mina kontakter i klubben vet om Uwe blir kvar i klubben. Det blir spännande nästa år oavsett.

Pontus Jansson om turerna bakom klubbytet

Pontus Jansson lämnade Leeds för Brentford inför säsongen.