Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag får be om ursäkt till min flickvän nu”

Felix Beijmo hoppas få starta mot Falkenberg på söndag. Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN

Felix Beijmo är redo att hoppa in i startelvan mot Falkenberg på söndag. 

I en intervju med Kvällsposten berättar han om turbulensen efter den känsliga övergången, MFF:s tidigare intresse för honom, övertygelsen om att han kommer bli en etablerad Bundesligaspelare och relationen som tog stryk under den tuffa tiden i Tyskland. 

– Jag får be om ursäkt till henne nu, för att jag var extra sur och nere där.

Dagen efter Malmö FF:s avancemang till playoff till Europa League gjorde Felix Beijmo sin första träning med laget eller snarare det yngre gardet i klubben som inte spelade i Mostar. 

Nyförvärvet är spelklar till söndagens match mot Falkenberg i allsvenskan och han försäkrar att formen är god trots sparsamt med speltid i kroppen. Om han får bestämma så startar han. 

– Det krävs alltid några träningar för att komma in i ett nytt lag och lära känna alla men fysiskt sett är det bra. Vi gjorde fystester häromdagen och jag låg i god fas med de andra som har spelat matcher ett tag. Jag tar hand om min kropp bra. 

Gjorde du avtryck direkt i fystesterna, menar du? 

– Jag brukar vara ganska bra på fystester men det får du ta med fystränaren. Jag ska inte stå och skryta här, skrattar han. 

”Varit lite snack fram och tillbaka ”

Känner du någon i Malmö sedan tidigare? 

– Ja, Erdal känner jag bra, Franz från U21 och ”Mackan” har jag träffat några gånger förut. Sedan har jag mött de flesta i matcher.  

Berätta om ditt möte med Markus Rosenberg i Werder Bremen häromveckan...

– Det var kul. Han har också spelat där och var med när de vann cup-guldet för tio år sedan. Vi snackade allmänt, han pratade om dagens Malmö och gav en väldigt positiv bild som han alltid gör och det är klart att det kanske gör att alternativet låter ännu bättre.

Samtidigt finns det uppgifter om att MFF ska ha jagat dig upprepade tillfällen senaste åren...

– Det har varit lite snack fram och tillbaka men det har av olika anledningar inte varit riktigt aktuellt förrän nu. Jag ska inte säga att det är någon större anledning till varför jag står här i dag men det är klart att det är en extra trygghet att det är en klubb som har velat ha mig tidigare och att sportchefen har varit kvar sedan dess. 

Hur har de senaste dagarna runt övergången varit för dig? 

– Det har varit väldigt turbulent och några hektiska dagar. Jag har försökt stänga ute allt så mycket som möjligt. Det här är min karriär också och ett professionellt arbete. Det är speciellt att det ska vara så i ens yrke när man är 21 år gammal men det är något man får hantera också. Jag har valt att vara i den här branschen.

– Sedan har jag också fått väldigt mycket positivt. Jag känner en kärlek härifrån, från supportrarna och klubben, och en trygghet och ett väldigt fint välkomnande, så jag känner mig trygg med det och är väldigt glad att vara här.

Har det varit några sura miner från Djurgården då? 

– Jag vet inte, det är klart att många där hoppats på att jag skulle gå dit men det har inte varit något konkret snack från deras sida. Jag har inte fått någon sådan förfrågan.

”Är en bättre fotbollsspelare nu”

Hur mådde du själv i Tyskland när du fick så lite speltid? 

– Jag höll ihop några månader, fem, sex månader fram till jul. Sedan var jag ganska less på det. Under våren kände jag att det inte var någon höjdare där när man inte fick spela. Jag tränade, tränade och tränade extra och gjorde det bra men fick aldrig chansen.

– Det är klart att självförtroendet tryter lite, energin och allting. Även relationen i hemmet med min flickvän. Jag får be om ursäkt till henne nu, för att jag var extra sur och nere där.

Är ni fortfarande tillsammans?

– Ja, hon var stark. Jag var inte den roligaste att umgås med där en tid när jag aldrig fick spela. Det kommer nog bli bättre här, hon kommer bli gladare och jag blir gladare.

– Hon kommer hit och tittar på matchen på söndag.

Kan du ångra att du flyttade till Tyskland?

– Absolut inte. Det är klart man kan tänka att jag kunde gått till en annan klubb men jag har fortfarande en stark tro på att jag kommer bli en etablerad Bundesligaspelare. Sedan vet jag inte om det blir i Werder, det kan det blir, eller någon annanstans.

– Jag har lärt mig så mycket under det här året och jag tror att man får se det den här hösten. Jag har tagit kliv i mitt fotbollsspelande, framför allt har jag lärt mig hur man ska tänka på planen och hur man ska agera.

– Jag är en bättre fotbollsspelare nu än när jag lämnade Sverige.

Utan att gå händelserna alldeles för mycket i förväg – kan du tänka dig att stanna i Malmö längre? 

– De här första dagarna har varit jättebra och om jag ska vara helt ärlig så håller den här klubben internationell standard på allting. Det är på en annan nivå än det andra man kan jämföra med i Sverige.

– Men det är en dialog man får ta då. Nu har vi börjat med ett lån fram till nyår och sedan får vi ta en dialog när det tar slut. Just nu är det bara fokus på att vi ska vinna allsvenskan och ta oss till Europa League.