Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är motiverad – det ska bli revansch”

Felix Beijmo under en träningsmatch mellan Malmö FF och Falkenbergs FF.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Felix Beijmo i en allsvensk match den 18 augusti 2019 mot Falkenberg.
Foto: BILDBYRÅN

Återkomsten till Malmö FF blev inte helt som det var tänkt – trots SM-guldet.

Nu blickar Felix Beijmo mot individuell revansch, när tävlingssäsongen startar med ett cupmöte mot Västerås på söndag.

– Malmö har inte vunnit cupen på länge så det är något vi strävar hårt efter, säger han.

Felix Beijmo lämnade Werder Bremen och Tyskland för att bli en permanent MFF-spelare förra sommaren.

Kontraktet skrevs till 2023 – men återkomsten till Skåne blev ingen storslagen succé för 23-åringen, som bara gjorde tre allsvenska framträdanden när MFF tog sitt första SM-guld sedan 2017. 

På söndag får Beijmo en ny chans att säkra en plats i Malmös startelva, när svenska cupen börjar. MFF ställs i premiären mot superettanlaget Västerås SK.

– Jag har haft en bra träningsvecka. Den har varit lite kort eftersom vi hade match, men det kändes bra under matchen. Jag känner mig mycket redo, säger Felix Beijmo.

Hur kul ska det bli att spela tävlingsmatcher nu? 

– Nej, men det ska bli fantastiskt roligt. Så klart man är lite mer motiverad och man har lite mer energi och motivation. Malmö har inte vunnit cupen på länge så det är något vi strävar hårt efter. Vi behöver börja bra från start med tre poäng och en bra insats.

”Räds inte att säga vad jag tycker”

– Jag tror att alla är mycket motiverade. Jag ser själv fram emot att det ska bli allvar, fortsätter Felix Beijmo.

Du har ju själv vunnit svenska cupen, hur stor är den för er spelare?

– Det är stort. Jag tycker det är ett bra upplägg och det blir ofta en intressant final med stort publik- och tv-intresse. När jag vann finalen var det en väldigt påkostad final och det var mycket folk på plats. Det var en stor dag och något jag minns, jag vill gärna göra det här igen för Malmö.

Nu blev det ju SM-guld förra året, men kan du ändå blicka mot 2021 som en chans till revansch eftersom du inte fick så mycket speltid?  

– Ja, absolut så är det ju. Men som jag sagt innan, jag försöker att inte blicka så mycket tillbaka i tiden utan jag är extremt laddad. Som jag sa innan, det har känts mycket bra under försäsongen och jag tycker träningar och matcher har gått bra.

– Men absolut, det ska bli lite revansch som du säger. Men jag försöker bara ta varje dag och göra mitt bästa. Jag tror det kommer bli ett bra år och jag är väldigt motiverad. Vi kommer gå för att vinna allt vi är med i. Det känns som det kan bli en väldigt bra säsong, säger Beijmo.

Felix Beijmo i samband med att Djurgården säkrade en finalplats mot MFF i svenska cupen 2018.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

I samband med träningsmatchen mot Falkenberg i tisdags visade Felix Beijmo upp mycket humör och reagerade starkt när han själv och lagkamraterna slarvade i spelet. Och den tidigare Werder Bremen-försvararen säger att han gärna vill synas och höras både ute på planen och inne i omklädningsrummet.

– Jag är en spelare som inte räds att säga vad jag tycker. Sedan blir det automatiskt att när man spelar mer så tar man mer plats, även om jag alltid försöker ta plats på träningsplanen, konstaterar Beijmo, och fortsätter: 

– Ni kommer nog få höra mig, både mot mig själv och mot andra. Om jag är på planen kommer jag ställa krav. Det är så det ska vara i en storklubb som Malmö FF och vill vi nå nya nivåer måste vi ställa krav på vår omgivning och ha högt i tak. 

”Varmt som satan”

Malmö FF går in i cupspelet som favoriter. Förutom Västerås kommer MFF även ställas mot GAIS och den allsvenska nykomlingen Halmstad BK i gruppspelet.

Några stormatcher är det alltså inte tal om – men Felix Beijmo understryker att varje cupomgång ändå kommer angripas med största möjliga allvar.

– Det är klart det är tidigt på säsongen och vi har fortfarande ganska hårda träningar. Men jag tycker ändå vi har varit väldigt fokuserade den här veckan på att det är en väldigt viktig match. Vi har laddat upp på ett annat sätt och varit noggranna i våra förberedelser i det taktiska, fysiska och med videoanalyser, säger Felix Beijmo, som alltså blev svensk cupmästare så sent som våren 2018.

Den gången tillhörde 23-åringen fortfarande Djurgårdens IF. Finalen spelades på Tele2 Arena och på motståndras planhalva stod Malmö FF.

– Det minns jag väl. Det var en jättefin match med en jättefin inramning och det var fullt på läktarna, både från Djurgårdens- och Malmös supportrar. Det var soligt och varmt som satan. 

– Det var en bra match med bra intensitet och många bra dueller. Det var kul för mig att vinna den matchen och ta min första seniortitel. Det är väl något liknande jag hoppas få uppleva i år med Malmö FF, fortsätter Felix Beijmo, som vann finalen 2018 oväntat enkelt: 

– Haha, ja precis. Det blev 3-0 och man fick en assist där. Det var en bra insats då för det lag som jag spelade i då. Men om vi går till final denna gång kommer det inte bli lika lätt för motståndarna.