Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är ju bra – inte förvånad”

Boostad av landslagsspelet - Traustason vill starta mot AIK.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Islänningen på jakt efter Raheem Sterling förra helgen.Foto: EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

MALMÖ. Han har haft en jobbig säsong i MFF, men när Island drabbade samman med England förra helgen klev Arnor Traustason in från start mot världsstjärnorna.
– Jag är ju bra, så jag är inte förvånad, säger 27-åringen.

Efter två år som ordinarie i Malmö FF har Arnor Traustason under Jon Dahl Tomassons ledning haft det svårare. Efter 19 spelade omgångar har islänningen bara noterats för fyra allsvenska starter.

Visserligen har Traustason haft skadebekymmer, men det råder ingen tvekan om att han fick mer förtroende av Magnus Pehrsson och Uwe Rösler.

Trots detta är Traustason fortsatt ett högt aktad namn på Island - och i Nations League-mötet med England förra helgen spelade mittfältaren från start mot världsnamnen.

Fick se Sterling avgöra sent  

Att gå från bänken i MFF till att drabba samman med världsnamn som Kyle Walker, Raheem Sterling och Harry Kane kan tyckas anmärkningsvärt, men Traustason ser inget konstigt i det. 

– Jag är ju bra, så jag är inte förvånad. Jag har ett stort självförtroende och det var kul att spela även om vi förlorade där i slutet, säger han som fick se Manchester City-stjärnan Sterling skjuta matchens enda mål i 91:a minuten från straffpunkten. 

”Vuxit upp med Premier League - Man United är favoritlaget” 

Traustason konstaterar att han inte var speciellt imponerad av någon i Englands landslag senast, men att han som islänning ständigt tycker det är stort att möta engelsmännen.

– Som liten kollade jag alltid Premier League hemma, det är något jag vuxit upp med. Manchester United är favoritlaget. 

Intresset för engelsk fotboll har alltid varit megastort på Island. Redan 2016 fick Traustason chansen att testa sina vingar mot England, då som inhoppare i den överraskande 2-1-segern i EM-slutspelets åttondelsfinal. 

– Det är alltid kul att möta England. Det är lite extra känslor, det har jag märkt. Det är häftigt! 

Du stod över torsdagens bortamatch mot Örebro. Hade du velat spela?

– Det är Malmös beslut, men jag landade klockan 13 på onsdagen och då hade laget redan åkt. Vi har många bra spelare, men sedan gick det ju som det gick ändå, säger Traustason och syftar på 3-2-förlusten.

– Klart jag hade velat vara med, men det kanske var bättre att jag stod över så att jag nu i stället är fullt redo till AIK-matchen.

”Jag har ingen förklaring” 

Senare under söndagen gästar ett Gnaget med kniven mot strupen Eleda Stadion i Malmö. AIK har lika många poäng som kvalplatsplacerade Helsingborg. 

Traustason konstaterade i går för Kvällsposten att han tycker det är konstigt att det gått så pass dåligt för 2018 års svenska mästare den gångna säsongen. Han själv, som alltså fått sparsamt med speltid i år, vill gärna starta mot det svartgula stockholmslaget. 

– Jag har ingen förklaring varför jag fått spela mindre i år, men så är det ju. Det är tränarens beslut, men det är bara att köra på. Jag är redo att starta, det vet han (Tomasson) om.