Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är i Malmö för att spela fotboll – inte titta på fotboll”

Molins besvärad över situationen i MFF.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det har inte stämt för 31-åringen den här säsongen.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Guillermo Molins förbereder sig för sin andra cupfinal med Malmö FF. Samtidigt är anfallaren ärlig med sin besvikelse över sitsen i klubben, där speltiden blivit knapp.
– Jag är här för att spela fotboll, inte titta på fotboll. Jag har haft tålamod i 1,5 år, konstaterar veteranen. 

Malmö FF har två färska cupfinaler i minnet. Senast för två år sedan då Djurgården krossade skåningarna med hela 3-0. Då var Guillermo Molins i Panathinaikos - men han var med i den snöpliga finalförlusten mot Häcken 2016 då det blev förlust på straffar. ”Gische” suktar nu efter sin första cuptitel i karriären.

– Jag har varit i en svensk cupfinal och en i Belgien. Sedan blev det semifinal i Grekland och Spanien. Att ta hem Svenska cupen är det sista jag har att vinna i Sverige, det vore väldigt skönt. Med tanke på att det var så länge sedan MFF vann är det här en mycket viktig match för klubben också, konstaterar Molins.

”Det är bara att sitta tyst” 

Efter att ha återvänt till MFF sommaren 2018 och byggt upp sig under första halvåret var Molins redo för spel inför fjolårssäsongen. Anfallaren hade svårt att ta en ordinarie tröja - men hade ändå ett fint poängsnitt. 

I år var tanken att han skulle explodera och axla pensionerade Markus Rosenbergs mantel, men så har det inte blivit. Efter att ha startat de två inledande matcherna i årets allsvenska har det sedan dess bara blivit ytterligare en start. 31-åringen hymlar inte med att han inte gillar sitsen han hamnat i.

– Det känns inte bra, det gör det inte. Personligen hade jag en otrolig formtopp under två månaders tid vilket gav mig en startplats i början, men sedan har det blivit mindre och mindre speltid... Jag har väl egentligen inte mer att kommentera än så. Jag är i Malmö för att spela fotboll, inte titta på fotboll. Nu när Kiese Thelin börjat göra mål är det bara att sitta tyst, säger Molins innan han fortsätter:

– Jag vet vad jag är kapabel till. Jag har inte fått kontinuiteten och när man i den sitsen blir det att man spelar med kniven mot strupen. Man kan då inte slappna av och veta att man kan göra en skitmatch för att sedan få det att lossna i omgången efter... I stället gör man lite extra, man springer mer när man behöver vila - och det är en cirkel som bara fortsätter. Även världens bästa spelare behöver spela sina skitmatcher. 

Molins om framtiden: ”Haft tålamod i 1,5 år” 

Molins är inne på sin tredje sejour i Malmö FF. Återkomsten har inte blivit som han hoppats på. Om anfallaren funderar på att lämna MFF?

– Det vet jag inte, det var du som sa det. 

Funderar du på det?

– Nej, inte just nu. 

Har du tålamod?

– Jag har haft tålamod sedan jag kom hem, i 1,5 år har jag haft tålamod. 

Har du ännu ett utlandsäventyr i dig?

– Nu ser jag vad ni är ute efter. Inga kommentarer på det. Jag är i Malmö och det är det jag fokuserar på.