Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bergström: ”Hade också bänkat mig”

Jacob Bergström firade sitt mål.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anders Torstensson
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

HÄLLEVIK. Mjällby har haft svårt att göra mål den senaste tiden. 

Då testade tränare Torstensson ett nykomponerat anfallspar och förpassade lagets bäste målskytt Jacob Bergström till bänken. 

Resultatet: Fyra mål framåt. 

Dessutom hittade Bergström nätet för första gången sedan i maj. 

– Sjukt att det blev 4-0, det trodde nog inte någon, säger Bergström.

Mjällby hade sex halvlekar utan mål framåt. 

Då valde tränare Anders Torstensson att för dagen lämna Lagkapten David Löfquist och MFF-lånet Amin Sarr utanför truppen medan Jacob Bergström - lagets bäste målskytt - förpassades till bänken.

På topp inledde i stället Mamudo Moro och Sam Johnson och det tog blott tolv minuter innan Johnson prickade in målet. 

– Personligen hatar jag att när det är fem nya spelare i motståndarlaget, vi blir mer svårlästa, säger Anders Torstensson. 

Han fortsätter:

– De som är inblandade i elitfotboll inser att de här besluten som vi tog inför den här matchen är ganska tuffa. Vi har en ”Löken” (David Löfquist) och en Amin Sarr som vill spela och vara med i truppen men vi bestämmer för att vila dem och ha dem utanför truppen. Jag tror att vi hade blivit ganska hår ansatta om vi inte hade fått resultat. 

Bergström förstår petningen

Vidare hyllar Torstensson hela laget och staben omkring.

– Jag vill ge en eloge till hela spelartruppen, det har aldrig varit någon panik. Jag har fått sitta här och svara på varför vi inte gör mål. De har jobbat på otroligt hårt på träningar och på ett fantastiskt sätt tagit att de får sitta på bänken och låta andra kriga och det är det som ger resultat i dag. Jag tycker att vi gör en oerhört bra match. 

Jacob Bergström tog sin petning med ro. 

– Om jag hade varit tränare och haft en forward som inte gjort mål på tolv matcher (15 matcher, reds anm) eller vad det är så hade jag inte heller startat mig, jag köper det att han ville få i gång Sam och Moro med. Det var inga konstigheter och jag är alltid redo och gör allt för Mjällby, säger Bergström som hoppade in och blev målskytt i den andra halvleken. 

– Skönt att få höra att folk jublar över något man gör, det är något magiskt i det och att få göra det med de här grabbarna, det finns inget bättre, säger Bergström. 

Vad säger du om matchen?

– Det är islossning en sån här solig dag på ”Lister”. Det var sjukt att det blev 4-0 det trodde nog inte någon på läktaren och inte vi heller. Vi är väldigt glada att vi lyckas vinna, äntligen. 

”Blir kul att förstöra guldchanserna”

Mjällby har nu tagit poäng mot tre av lagen i topp fyra och dessutom inte släppt in mål på sex matcher i allsvenskan. Laget har nu tre poäng ner till kvalplats och ytterligare.  

– Vi känner oss inte trygga det gör vi inte men vi har byggt något och har varit otroligt stabila bakåt. Och nu har vi börjat göra fyra mål med, vi får väl ta det till Malmö med och se hur det blir, säger Bergström.

På söndag väntar Malmö FF på vad som ser ut att bli ett fullsatt Eleda Stadion. 

– Får vi se om vi darrar till men det tror jag inte men det ska bli kul att gå in i den matchen och förstöra guldchanserna för dem.  Det ser vi fram emot. 

Blir det ni som förstör topplagens guldfester?

– Det har varit så länge att vi är bättre mot bättre motstånd.  Jag förstår att topplagen inte tycker om att möta oss för det är där vi är som bäst, säger Jacob Bergström.