Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Italienska klubben planerar jättebud på Ahmedhodzic

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ALBERTO RAMELLA/SYNC/AGF/SHUTTERSTOCK / ALBERTO RAMELLA/SYNC/AGF/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

MFF:s succéman Anel Ahmedhodzic kan vara på väg bort från de nyblivna svenska mästarna. 

Enligt italienska uppgifter, som Kvällsposten har fått bekräftade, är Atalanta mycket intresserade av att knyta till sig mittbacken. 

Ett inledande bud sägs hamna runt 70 miljoner kronor.

Anel Ahmedhodzics fenomenala genombrott i Malmö FF 2020 har knappt undgått någon. Mittbacken återvände från ett lån i danska Hobro, slog sig in i startelvan inför Europa League-matcherna mot Wolfsburg i februari och släppte den sedan aldrig. 

När säsongen 2020 sammanfattades hade inte Anel Ahmedhodzic bara blivit svensk mästare – han prisades också av Dplay och den svenska sportjournalistkåren som årets back och årets unga spelare i allsvenskan. 

I en intervju med Kvällsposten efter säsongens sista match mot Östersund sammanfattade Ahmedhodzic sitt år på följande sätt:

– Jag sa att jag vill dominera allsvenskan och visa vem jag är. Jag tycker att jag har gjort det nu. Jag känner att jag utvecklas väldigt mycket som spelare och Jon har visat stort förtroende genom att spela mig. Jag tycker att jag återbetalat genom att ge honom bra prestationer och vinna SM-guld. Jag tycker det har varit en riktigt bra säsong, sa mittbacken då.

https://twitter.com/PBPcalcio/status/1340261737325617152?s=20

Atalanta nästa klubbadress?

Nu kan mittbacken vara förlorad för Malmö FF. Enligt uppgifter från Italien, som Kvällsposten har fått bekräftade, är Serie A-klubben Atalanta redo att lägga ett inledande bud om 7 miljoner euro, cirka 70 miljoner svenska kronor, på Ahmedhodzic som tidigare i höstas även debuterade för det bosniska landslaget. 

Det har även rapporterats om ett intresse för Ahmedhodzic från Milan, Chelsea, PSV och ett par andra klubbar sedan tidigare.

Kvällsposten har sökt MFF:s sportchef Daniel Andersson.