Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Inte varit bra nog på att jobba under press”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

Tre viktiga poäng. Men också en stor lättnad.

Segern mot Elfsborg ger Malmö FF andrum.

– Det handlar om att ta tre poäng och när vi inte gör det så är det tungt, säger Jo Inge Berget. 

Malmö FF vann toppmatchen mot Elfsborg med 1-0. Efteråt var det flera av spelarna som såg ett par kilo lättare ut.

– Det är klart att det inte är en jättebra dag (spelmässigt), men vi tar tre poäng och det betyder mycket. Nu tar vi de poängen vi kunde ta och de har vi missat lite, så det var skönt att ta max i dag, säger Jo Inge Berget.

Inför matchen hade Malmö FF bara tagit sex poäng på de sex senaste matcherna. Den 21 augusti vann de mot Degerfors hemma med 3-0 – lagets senaste seger. 

– Det har känts tungt. Vi har pratat om att vi ändå spelat bra och bla bla bla och allt det här. Men det handlar om att ta tre poäng och när vi inte gör det så är det tungt, säger Berget. 

”Har inte varit bra nog”

Och han medger att det är ett lag som varit under press.

– Lite så är det i Malmö. Ligger man inte i topp så kommer pressen direkt och så ska det vara. Vi säger hela tiden att vi är det bästa laget och då får vi bevisa det också. När vi inte gör det så sätter vi press på själva och omgivningen sätter press på oss, säger han och fortsätter:

– Vi har inte varit bra nog på att jobba under press de senaste matcherna, men i dag får vi tre poäng och det är skönt. 

Det är inte bara resultaten som gått emot laget den senaste tiden. Flera spelare har dragit på sig skador och listan på spelare som inte är tillgängliga är lång.

– Klart att det gör det lite svårare när vi har så många utanför, men så är fotboll. Det har vi också pratat mycket om innan att vi har den bästa truppen och de bästa spelarna, så det ska vi klara, säger Berget.

Lyckades hålla undan

Med sig i ryggen hade Malmö FF två kryss. 1-1 mot Norrköping och 1-1 mot Djurgården. Två matcher där de tappade segern i slutminuterna. Men mot Elfsborg fick Johan Dahlin hålla nollan igen.

– Med tanke på hur det har sett ut innan så betyder det extra mycket att vi faktiskt får hålla undan, speciellt i denna match. Elfsborg borta är en jättetuff match och vi har haft det tufft här innan. Så klart det betyder jättemycket, säger han.

Redan på lördag väntar ny match när Örebro kommer på besök till Malmö.