Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte ett enda samtal med Daniel om det”

Videon är från Markus Rosenbergs presskonferens efter succén hemma mot Dynamo Kiev.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Uwe Rösler, huvudtränare i Malmö FF.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Två Europa League-succéer på två år och flest poäng av alla i allsvenskan under de 18 månader han varit här.

Ändå har Uwe Röslers framtid i Malmö FF gång på gång diskuterats.

Nu klargör tränaren själv sin framtid i MFF.

– Jag har inte haft ett enda samtal med Daniel Andersson angående att jag skulle lämna Malmö FF. Det vi pratar om nu är hur vi ska utvecklas till nästa år, säger Rösler.

Efter en miserabel vår 2018 fick Magnus Pehrsson lämna tränaruppdraget i Malmö FF. Sportchefen Daniel Andersson tog över de tre omgångar som återstod innan VM-uppehållet under vilket Uwe Rösler anställdes.

Under tysken åkte Malmö FF sedan resultatmässig raket.

Man gick från tolva till trea i allsvenskan och inte bara till gruppspel i Europa League utan även vidare till 16-delsfinal mot Chelsea.

I år har Malmö FF återigen tagit sig till gruppspel i Europa League och inför den avslutande omgången, borta mot FC Köpenhamn, har klubben ännu ett avancemang i egna händer.

Succén i Europa har inte gått obemärkt förbi och och rykten har kopplats samman Uwe Rösler med klubbar i mer penningstinna länder, som exempelvis Stoke i England.

Rösler vill stanna i MFF

Att Rösler efter de stora framgångarna skulle vara intressant på tränarmarknaden vore allt annat än märkligt.

Men MFF-tränaren tar nu bladet från munnen i den frågan.

– Helt ärligt, jag har inte pratat med någon annan klubb. Min agent (Jim Solbakken) har inte pratat med någon annan klubb, säger Rösler och understryker:

– Relationen jag har med Daniel Andersson (Malmö FF:s sportchef) är väldigt bra. Jag är under kontrakt och det innebär att en intresserad klubb inte ska kontakta mig, den ska kontakta klubben. Det är punkt 1.

I fotbollsvärlden är det dock så att det ofta trixas rätt rejält med den regelpunkten. Något Uwe Rösler också känner till och därför tillägger.

– Om en klubb skulle kontakta mig, vilket inte har hänt, skulle Daniel vara den första personen att få veta det. Det är den relationen vi har.  

Uwe Rösler och Daniel Andersson på träningsläger i Marbella inför 16-delen i Europa League mot Chelsea.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Rösler och Daniel Andersson planerar 2020

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson underströk så sent som förra veckan att man har kontrakt med Uwe Rösler ytterligare ett år och man tillsammans är i full gång att ta beslut kring planeringen 2020.

– Vi har fullt förtroende för Uwe, sade Daniel Andersson inför matchen mot Dynamo Kiev.

Daniel Andersson har även sagt till Kvällsposten att Malmö FF inte kontaktats av någon klubb angående Uwe Röslers tjänster, men säger samtidigt att det skulle förvåna om inte MFF:s framgångar under Rösler lett till att intresse finns.

Uwe Rösler:

– Ingen har kontaktat mig, ingen har kontaktat Jim Solbakken. Jag har inte haft ett enda samtal med Daniel Andersson angående att jag skulle lämna Malmö FF, säger Rösler och fortsätter.

– Den enda konversationen vi har är angående nästa år. Jag lägger fram mina idéer. Jag brinner för de här samtalen, för som jag ser det måste vi gå vidare och ta nästa steg. Kan vi gå vidare som jag tycker att vi borde?

– De samtalen är de enda jag har med Daniel nu. Och jag hoppas att vi står på samma sida hela vägen upp till styrelsen.

– Jag lovar. Jag har ingen plan på att lämna Malmö FF. 

Rösler har ställt frågor till MFF-ledningen

Sakerna som du frågar om och sättet du vill se klubben utvecklas på, om du inte får rätt svar från styrelsen och från Daniel, hur ser du då på nästa år?

– Jag är övertygad om att jag kommer att få de svaren. För jag och Daniel pratar under hela året. Så vi kommer inte med några överraskningar nu i slutet av året, men det är nu besluten måste tas.

Du har kontrakt nästa säsong, ditt kontrakt löper över ett år till, vad ser du behöver göras för att klara både att nå gruppspel i Europa och vinna SM-guld?

– Det är vad vi pratar om just nu. Jag har bra snack med Daniel. 

Enligt Rösler har diskussionen om nästa år intensifierats de senaste veckorna.

– Jag är väldigt fokuserad på nästa uppgift. Och efter den tar jag nästa. Och nästa. Jag kan inte vara överallt hela tiden. 

– Nu har vi lite mer utrymme mellan matcherna så nu har vi börjat jobba lite mer med vad som händer nästa år, eller inte händer. Jag ställer mina frågor och presenterar mina idéer och Daniel ger mig sina idéer som givetvis är lutade mot den finansiella information han har fått från klubbens styrelse. 

Malmö FF:s A-trupp befinner sig i detta nu i spanska Marbella på ett sex dagar långt träningsläger inför gruppavslutningen i Parken mot FC Köpenhamn nästa vecka.

12.00 på torsdagen spelar MFF en stängd träningsmatch mot Lincoln Red Imps FC, regerande mästare i Gibraltar och som i år spelade kval till så väl Champions League som Europa League.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.