Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är mästarnas nya värvning: "Fantastiskt"

Bonke Innocent är klar för Malmö FF. Foto: Mff.se
Bonke Innocent sägs vara på plats i Malmö. Foto: OLE FJALSETT / DIGITALSPORT BILDBYRÅN

Bonke Innocent är klar för Malmö FF.

Klubben bekräftar övergången i ett pressmeddelande.

– Vi har scoutat honom sedan ett tag tillbaka så det känns fint att ha honom på plats. Han har en profil som vi letat efter, snabb, stark och bolltrygg central mittfältare. Dessutom är det en kille som är seriös, enormt driven och alltid ger sitt yttersta, säger sportchefen Daniel Andersson.

På tisdagen rapporterade norska Eurosport om Malmö FF:s intresse för Lilleströms 21-åriga mittfältare Bonke Innocent. 

Nigerianen uppgavs då kosta omkring tio miljoner kronor.

– När det gäller Bonke Innocent kan jag inte kommentera något speciellt. Det jag generellt kan säga är att om du spelar för LSK och har stora drömmar så finns det stora chanser att få dem uppfyllda, sa Lilleströms sportchef Simon Mesfin då.

Innocent skriver långt kontrakt med MFF

På onsdagen kom nya uppgifter som tydde på att en affär närmar sig.

Norska NRK skrev att prislappen snarare ska vara på omkring åtta miljoner kronor samtidigt som sajten allnigeriasoccer.com kom med uppgifter om att det rörde sig om ett kontrakt på 4,5 år.

Kort senare bekräftar Malmö FF övergången via ett pressmeddelande.

– Det är en fantastisk möjlighet för mig att få spela i ett lag som alltid ligger i topp. Jag är den sortens spelare som älskar att vinna bollen och behålla den inom laget. Jag hoppas att det ska kunna bidra till vårt spelsystem, säger Innocent.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/892686457575534593

Inncents kontrakt med MFF sträcker sig över säsongen 2021. Han ansluter till laget nästa vecka men är inte tillgänglig till måndagens match mot Djurgården, meddelar klubben.

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson om värvningen:

– Det är en duktig mittfältare som jag tycker har både offensiva och defensiva egenskaper som passar vårt spel. Vi kommer fortsätta ha en mittfältare med lite mer defensivt ansvar och jag tycker att an kan passa i både den rollen och i den som går med lite mer i anfallsspelet.

– Jag har inte sett honom live men det har jag inte gjort med någon som vi rekryterat. När vi närmar oss ett beslut vill Danne att jag har tittat och delar uppfattningen med honom och de andra. Jag har väl sett tre, fyra matcher med honom. Och några klipp.