Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen Rasmus Jönsson mot Elfsborg: ”För tidigt”

Olof Mellberg, huvudtränare i Helsingborgs IF.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Sist HIF ställdes mot Elfsborg blev det oavgjort, 0-0.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborg får klara sig utan både Martin Olsson och Rasmus Jönsson i måstematchen mot Elfsborg.

Och tränaren Olof Mellberg lyfter ett varningens finger för Boråslagets offensiva omställningar.

– Det är något vi helt klart får se upp med, säger Mellberg till HIF:s hemsida

Säsongen närmar sig ett slut och för Helsingborgs IF pågår en intensiv kamp för allsvensk överlevnad. Nordvästskåningarna parkerar sist i den allsvenska tabellen – men kan med en enda seger klättra upp till kvalplats.

Sist HIF spelade var för snart två veckor sedan mot IFK Göteborg. En match som slutade med en tung förlust, 1-0.

– Jag tror vi kände allihopa att vi gärna ville få möjligheten så fort möjligt att ta revansch. Men det har sina fördelar också att få lite tid att reflektera vad vi kan göra bättre till de sista tre matcherna, säger HIF-tränaren Olof Mellberg, till klubbens hemsida.

Rasmus Jönsson missar matchen 

Helsingborg har haft en förhållandevis lång frånvarolista under säsongen. Allt som allt har lagkapten Andreas Granqvist bara spelat drygt 50 minuter, och såväl Assad Al Hamlawi som Marcus Olsson är långtidsskadade.

Anfallsstjärnan Rasmus Jönsson har missat de senaste fyra matcherna och landslagsmeriterade Martin Olsson har drabbats av det nya coronaviruset.

– Vi har haft ”Granen” (Andreas Granqvist) och Rasmus med oss i träning under stora delar av veckan, men de är inte redo i morgon. Jakob (Voelkerling Persson) hade en liten känning i knät men är i träning och ska vara okej i morgon. För övrigt inget nytt som uppkommit, säger Olof Mellberg.

På spelschemat återstår den Europajagande tvåan Elfsborg på söndag. Därefter ställs HIF mot bottenrivalen Falkenberg och topplaget IFK Norrköping.

Rasmus Jönsson spelar inte mot Elfsborg.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Något vi får se upp med”

Samtidigt har Helsingborg fem poäng upp till IFK Göteborg på säker mark. För att HIF ska avsluta årets säsong utanför nedflyttning och kvalspel krävs med andra ord två av tre segrar och att övriga bottenresultat går skåningarnas väg. 

När söndagens motståndare Elfsborg reste till Helsingborg i början på säsongen blev det oavgjort, 0-0.

– De (Elfsborg) har ett frejdigt anfallsspel och omställningsspel. Om de inte varit det bästa så har de varit ett av de absolut bästa lagen i sina offensiva omställningar. Det är något vi helt klart får se upp med, säger Olof Mellberg.

I den övriga bottenstriden ställs Kalmar FF mot Djurgården (hemma), Falkenberg reser till Norrköping och IFK Göteborg tar emot stadskonkurrenten BK Häcken.

SE MER: