Magnus Perhsson, MFF:s tränare. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNMagnus Perhsson, MFF:s tränare. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Magnus Perhsson, MFF:s tränare. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Kerim Mrabti går sönder i mötet med AIK. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLKerim Mrabti går sönder i mötet med AIK. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Kerim Mrabti går sönder i mötet med AIK. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Fouad Bachirou går sönder i mötet med Sundsvall. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFouad Bachirou går sönder i mötet med Sundsvall. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou går sönder i mötet med Sundsvall. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

”Så allsvenskan är – finns något i det”

Publicerad

Malmö tappade poäng borta mot Sundsvall – Djurgården förlorade derbyt mot AIK.

På onsdag möts lagen på Tele 2 arena.

– Djurgården hade ingen match som man minns så mycket, precis som vi hade mot Sundsvall, säger Pehrsson.

I fredags vände Malmö FF ett 0–1-underläge borta mot Sundsvall till 2–1-ledning.

Bara för att se Maic Sema kvittera för hemmalaget efter en sekvens där MFF förlorat tre, fyra närkamper och agerat passivt.

På söndagen förlorade Djurgården derbyt mot AIK med 2–0, efter att inte varit nära att ta poäng.

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson såg Stockholmsderbyt.

– AIK gjorde en bra AIK-match. De stoppade Djurgårdens omställningar på ett bra sätt, det är där Djurgården är giftigast, säger Pehrsson som efter Djurgårdens insats drar paralleller till sitt eget lag.

– Djurgården hade ingen match som man minns så mycket, precis som vi hade mot Sundsvall. Det är nog två lag som känner sig lite sårade och vill visa att man är bättre än så. Det tror jag är likt för både oss och Djurgården.

Flera spelare borta i MFF

Djurgården kommer att sakna storstjärnan Kerim Mrabti som är lårskadad och definitivt missar matchen mot Malmö.

MFF å sin sida kommer definitivt att sakna lårskadade mittfältaren Fouad Bachirou, korsbandsskadade ytterbacken Andreas Vindheim och mittbacken Rasmus Bengtsson som återhämtar sig efter en lungkollaps.

Dessutom är ytterligare en högerback, Eric Larsson, magsjuk och löper stor risk att missa matchen i Stockholm.

Arnor Traustason som haft problem med en fot ska dock kunna komma till spel.

På frågan om det är skillnad på Djurgården på gräset på Friends arena och plastmattan på Tele 2 ser Magnus Pehrsson samband med de skador lagen drabbats av.

– Skillnad är det, absolut. Det är tyvärr så allsvenskan är. Jag tror faktiskt de här muskelskadorna, det är så klart massa faktorer, men jag tror att det finns någonting i att det blir gräs, konstgräs, hybrid, säger Pehrsson som dock inte vill lägga någon större energi eller fokus på det.

– Igen. Det är som det är. Vi kan inte påverka det i dag.

Matchen mellan Djurgården och Malmö FF startar 19.00 på onsdag.

 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag