Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min sits är nog osäker eftersom vi ligger sist”

Foto: Dplay
Foto: Dplay
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN STR

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Helsingborg var på väg mot en viktig poäng mot Sirius – men straffades i slutminuterna.

Laget är fortfarande jumbo i allsvenskan.

– Min sits är nog osäker, säger tränaren Olof Mellberg.

Helsingborg tog en tidig ledning på Olympia när Mikkel Diskerud satte 1-0 redan efter sju minuter spel, fint framspelad på hörna från Martin Olsson.

Sirius fick ett gyllene kvitteringsläge i mitten av första halvlek när ytterbacken Axel Björnström fick friläge men drogs tydligt i armen av Anders Randrup. 

Björnström fullföljde situationen och sköt ett skott som Alexander Nilsson räddade. Mohammed Saeid nådde först på returen men hans avslut gick på Joseph Ceesays armar. Sirius-spelarna rasade över den uteblivna straffen och tränaren Henrik Rydsström fick ett gult kort för protest. 

”Mardrömsminuter för Sirius”

– Det är en klar tröjdragning. Det bör vara straff. Han får avsluta men det blir ett så pass sämre läge. Det är en hand där också. Det är en straff på alla sätt förstås, säger kommentatorn Jonas Dahlquist i Dplay och lägger till: 

– Mardrömsminuter för Sirius när två klara straffar missas på bara några sekunder. 

Strax innan halvtid fick Yukiya Sugita bollen i straffområdet och frispelade Stefano Vecchia som enkelt satte kvitteringen. Det var succéspelarens åttonde mål i årets allsvenska.

Olof Mellberg: ”Min sits är nog osäker”

Till slut fick dock Sirius sin straff när Leorent Shabani i den 88:e minuten sköt rakt på Martin Olssons uthängda arm. Mohammed Saied var säker från elva meter och la in segermålet i högra hörnet, anfallarens fjärde straffmål i år.

– Ibland funkar det väl att psyka, men jag kollade på honom (målvakt Alexander Nilsson) och han pekade åt ena hörnet. Då tänkte jag att han kommer gå åt andra hållet, säger Saeid och fortsätter:

– Han pekade flera gånger. Jag sköt stenhårt och jag tror inte han hade tagit den ändå. 

Du känns bombsäker från elva meter?

– Det känns bra, jag ska inte ljuga. Jag studerar målvakterna också, vilka hörn de har och så på straffarna. Det blir en fördel för mig.

Sirius lyfter till en sjätteplats i tabellen. Helsingborg är fortsatt jumbo.

Olof Mellberg var besviken efter poängtappet:

– Min sits är nog osäker eftersom vi ligger sist. Så är det nog för de flesta tränare som inte ligger där man vill vara.

Har du några tankar på att ge upp?

– Nej, det har jag inte.