Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen: ”Han är en ung Rasmus Elm”

Höjdpunkter: AIK-Kalmar
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

En ”diamant” eller en ”ung Rasmus Elm”.

Magnus Pehrsson lät lovorden hagla över 19-årige Carl Gustafsson efter segern borta mot AIK med 2-1.

– Han håller väldigt hög nivå, säger han.

Det var en lättad Kalmar-tränare som kunde pusta ut efter att ha sett sitt lag vinna i allsvenskan för första gången sedan den 11:e maj.

Mål av Alexander Jakobsen och Fidan Aliti räckte för att besegra Rikard Norlings lag med 2-1 i Stockholm.

– Vi genomför en bra första halvlek. Jag var ganska osäker på hur vårt lag skulle se ut med tanke på att vi hade tre startdebutanter. Vi valde att försöka komma hit och vara bra med bollen och ha initiativet, säger Pehrsson. 

– Det här målet som Alexander Jakobsen gör, vi har inte gjort ett sådant på hela säsongen, med så mycket individuell prestation. Det betyder mycket för oss och det var psykologiskt viktigt. I andra halvlek blev AIK väldigt forcerande i sitt spel och spelade väldigt direkt. Vi får bättre kontroll på det mot slutet. De har tätt med matcher nu och vi visste att vi hade en möjlighet här. Vi gjorde en bra match.

Även Rasmus Elm, som byttes in, var nöjd med insatsen.

– Jätteskönt, vi behövde en seger. Vi gör en väldigt bra första halvlek framför allt, vi har bollen och har många spelare som vill ha den. Vi spelar bort AIK:s press och de kommer inte åt oss.

”En diamant”

Mot slutet av matchen bytte Pehrsson in 19-årige mittfältaren Carl Gustafsson – som på kort tid hann visa upp fina färdigheter på Nationalarenan.

Efter matchen lovordades han av både sin tränare och spelaren han liknas vid – Rasmus Elm – som båda kallade honom för en ”diamant”.

– Carl Gustafsson är en ung Rasmus Elm, säger Magnus Pehrsson. 

– En diamant. Han har en bit kvar rent fysiskt, men spelförståelsen, passningsspelet och viljan att spela framåt så håller han väldigt hög nivå.