Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllningen: ”Fansen är positiva – glad för det”

MFF firar med fansen efter vändningen mot Sirius.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Colak efter matchen mot Kalmar FF.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Total eufori, ett hopp över reklamskyltar och ett gult kort.

En maxlöpning från bänken till resten av laget som firade framför supportrarna.

Två målfiranden som Antonio Colak fått stor uppmärksamhet för på sociala medier – men själv tar han inte del av det som skrivs.

– Ibland har du 100 positiva kommentarer och bara en negativ, men det är den negativa som påverkar, säger han.

Mot Kalmar FF blev Jo Inge Berget stor matchhjälte med ett sent mål. Men mest uppmärksamhet vid firandet fick Antonio Colak. Anfallaren blev utbytt en stund tidigare och när målet kom tog han en maxlöpning från avbytarbänken, längs långsidan och bort till laget som firade bakom mål.

– Jag pratade med fystränaren efter, för jag hade fortfarande min GPS på, och han sa att det var en ”big high speed run”.

Foto: Discovery+

Klippet på löpningen blev sedan viralt på sociala medier. 

– Det har varit några reaktioner, jag läser en del men inte allt. Men det har varit väldigt positiva reaktioner och jag är väldigt glad för det. Fansen är generellt väldigt positiva mot mig och jag älskar det. Det ger mig energi till matcherna. Jag vet hur det kan vara när det är tvärtom, från andra klubbar jag spelat i, säger Colak.

Läser du mycket av det som skrivs på sociala medier?

– Nej, inte så mycket. För att förr i tiden var det också väldigt mycket negativa kommentarer och jag har sagt att denna gång vill jag inte läsa för mycket. Hur positiv jag än är som person så vill jag inte att det ska påverka mig, för en negativ kommentar kan påverka. Ibland har du 100 positiva kommentarer och bara en negativ, men det är den negativa som påverkar, säger han och fortsätter:

– Nu är jag äldre och har mer erfarenhet, så jag bryr mig inte lika mycket om negativa kommentarer nu som när jag var yngre.

”Hatten av för dem”

Det var inte första gången han fått stor uppmärksamhet för ett målfirande. 

– Det är inget planerat för att vara ärlig. Det är mer mina känslor. Jag är en passionerad kille, jag älskar vad jag gör, jag älskar att spela fotboll och så klart att fira mål och segrar. Det är en del av mig. 

Mot Sirius borta blev han stor matchhjälte med två mål som gav Malmö FF segern. Han hoppade sedan över reklamskyltarna för att fira med supportrarna, något han varnades för. 

Foto: Instagram

När han kom hem till Malmö igen hade någon rullat ut den röda mattan framför hans lägenhets dörr.

– Det var också något speciellt, jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Det är hatten av för personerna som gör sånt, det är verkligen imponerande. 

TV: SE FLER FOTBOLLSNYHETER:

Janne Andersson om truppen till januariturnén i Algarve