Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen: ”De har gjort det väldigt bra”

Jon Dahl Tomassons MFF tar sig an Sirius.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malmötränaren har bra koll på ett av seriens överraskningslag.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Ett formtoppat Malmö FF tar sig under söndagen an ytterligare en allsvensk överraskning i form av Sirius. 

Uppsalalaget har radat upp segrar, däribland en blytung sådan hemma mot serieledande IFK Norrköping.

– De har gjort det väldigt bra, säger Jon Dahl Tomasson.

Hittills i årets MFF finns det bara två spelare som gjort samtliga matcher från start – Johan Dahlin och Anel Ahmedhodzic. Jon Dahl Tomasson har tidigare pratat om den medvetna strategin med rotation, vilket han vidhåller, men utvecklar nu kring hur ledarstaben tänker kring vem som ska spela i vilken match.

– Vi tittar på arbetsbelastningen, det vill säga hur mycket eller lite specifika spelare har spelat och anpassar träningen efter det. Oscar och Anel är ett bra exempel – de var inte med på den sista träningen innan Hammarby, men fanns med från start. Det handlar bara om den fysiska belastningen på den enskilda spelaren, och där har vi Ben Rosen som är fantastisk på att bedöma det. Det har kanske hänt att spelare som har behövt vila har spelat, men det är chansningar man får ta. 

”De har gjort det bra”

Sirius anfört av Henrik Rydström har stått för en mycket bra första tredjedel av allsvenskan. Man befinner sig i skrivande stund på en femteplats, tre poäng bakom Malmö FF. Jon Dahl Tomasson har bra koll på motståndet.

– Sirius har spelat fin fotboll och vill spela den typen av spel. Visst gör de fel ibland, men generellt har de gjort en väldigt bra säsong hittills. 

Är de på en rimlig tabellplacering eller överpresterar de?

– Svårt att säga, jag kan bara utgå från vad jag sett i deras matcher. Fotbollsmässigt har de gjort det väldigt fint, säger Jon Dahl Tomasson som väljer att ta med en extra utespelare och målvakt till Uppsala:

– Vi gör det av praktiska skäl, skulle någon bli sjuk över natten så tar det för lång tid att få upp dem till matchen. Då är det bättre att de åker med redan nu. Melker Ellborg är tredjemålvakt, säger Jon Dahl Tomasson. 

Lasse Nielsen och Fouad Bachirou gjorde rehabövningar vid sidan om övriga spelare.