Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllar Tomasson efter tunga tiden

Allsvenska juryn: “Norlings utspel kan skrämma spelarna”
Marcus Antonsson har gjort sitt första allsvenska mål för året.Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån / Bildbyrån
Då tackar han sin tränare Jon Dahl Tomasson.Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den tunga starten är glömd.

Med poäng i tre raka matcher har det lossnat för Marcus Antonsson – som tackar Jon Dahl Tomasson.

– Det känns jäkligt skönt att ha en tränare som verkligen ser mina styrkor och vill spela på mina styrkor, säger anfallaren.

Marcus Antonsson startade i den allsvenska premiären mot Mjällby, byttes ut i den 72:a minuten och missade de tre efterföljande matcherna. Han var tillbaka mot AIK men kände inte igen sig själv.

– Den där jävla skadan i första Mjällby-matchen kom ju olägligt för då kände jag att jag hade fin form. Jag kände mig tung och slö i matcherna efter.

Antonssons första mål

Antonsson gjorde en assist mot Östersund förra torsdagen och en ny mot Kalmar i söndags. I 3-0-segern mot Hammarby i torsdags satte han sitt första mål för säsongen. 

– Jag känner mig het nu. Den assisten i Östersund kändes som ett mål, just självförtroendemässigt. Att få bidra med poäng och mål är alltid viktigt. Det är en poängspelare jag är och det är skönt att jag börjar få utdelning, säger Antonsson.

Känner sig vass

Han vill hellre blicka framåt än att minnas de tyngre perioderna, men Antonsson hymlar inte med att konkurrensen i MFF-offensiven kan vara svår att hantera.

– Man får tillbaka sin ”sharpness” genom att spela och om man inte gör det bra så är man utanför ganska snabbt. Man måste verkligen ta vara på tiden man är på planen, för att bygga upp det.

– Men nu känner jag mig vass igen i steget.

Finns risken att man blir stressad av situationen?

– Det är också en balansgång men någonstans är jag trygg i mig själv. Jag vet om att jag gör mål. Det är bara att gnugga på så kommer det. Nu kom det och förhoppningsvis så lossnar det nu. Nu har det varit poäng för min del i de tre senaste matcherna och det är klart att det är skönt att bidra.

Trivs med Tomasson

Under perioden med skador och mindre bra matcher har Antonsson alltid kunnat luta sig mot tränaren Jon Dahl Tomasson. Den förre Milan-anfallaren har sedan starten visat att han uppskattar Antonsson som spelare.

– Han sa ganska tidigt att han sett få som har bättre tajmning och styrka i djupled.

– Det är klart att det känns sjukt bra att ha en tränare som kan lyfta det och som kan ge tips och råd om hur du ska spela eftersom han själv har spelat på hyfsat hög nivå, får man väl säga.

Här är Eric Larssons version av MFF-hymnen