Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hoten mot MFF: ”Lägger sig ner i straffområdet”

Budapest Honved firar segern i cupfinalen mot Mezokovesd Zsory FC.Foto: ZSOLT SZIGETVARY / EPA MTI
Franz Brorsson räknar med att behöva vara försiktig.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF behöver en seger i Ungern.

Då pekas två hot ut mot det svenska laget: En våldsam press och filmande Honved-spelare.

– De försöker få med sig allt möjligt, säger MFF-backen Franz Brorsson.

MFF-truppen är på plats i Budapest för att försöka ta sig vidare till nästa omgång i Europa League-kvalet. Honved är hindret att ta sig förbi och Jon Dahl Tomasson har koll på motståndet. MFF:s analytiker José Martinez har varit på plats i Ungern för att scouta.

– Deras tränare är inspirerad av den tyska skolan. De pressar mycket. Han har varit i Mainz, Leipzig och har varit assisterande i Bröndby som spelar den typen av fotboll med våldsam press, säger Jon Dahl Tomasson.

MFF-tränaren förväntar sig en motståndare som sätter hög fart direkt. Därför blir det viktigt att inte vara för övermodiga i inledningen av matchen. Ett felbeslut kan leda till misstag som blir svårt att reparera.

– Vi kan förvänta oss ett aggressivt lag. Det är på många sätt ett lotteri när det bara är en match så det gäller att ”stay in the game” och vara smarta, säger Tomasson.

Honved vill ha frisparkar och straffar

Ju längre matchen pågår desto mer kommer Honveds press troligtvis att avta.

– Vi har sett att det är stor skillnad på första halvlek och andra halvlek när det kommer till energinivåer hos dem, säger Tomasson.

Utöver den hårda pressen verkar Budapest Honved ha ännu ett segervapen. MFF-mittbacken Franz Brorsson räknar med att behöva vara försiktig.

– Vi har tittat lite på dem och det känns som ett tufft lag. Men de försöker också få mycket frisparkar och sånt. De försöker få med sig allt möjligt, lägga sig ner i straffområdet och allt sånt.

– Annars känns det som ett lag som vill pressa, lite som vi. Det blir nog en tuff match, tror jag, säger Brorsson.