Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Granqvists kritik – efter nya tappet: ”Håller inte”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: Kvällsposten/Expressen

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Det går tungt för Helsingborg just nu. 

Hemma mot IFK Göteborg tappade Henrik Larsson manskap ledning till sen förlust, 1-2.   

HIF har nu inte vunnit sedan 1-0-segern mot Sirius den 15 juli. 

- Det håller inte, säger lagkapten Andreas Granqvist. 

Det börjar så smått att dra ihop sig i allsvenskan. Toppstriden i tabellen ser med tio omgångar kvar väldigt rafflande ut. 

Bottenstriden likaså. En bottenstrid Helsingborgs IF nu i allra högsta grad är indragen i. Den 15 juli tog de en trepoängare hemma med Sirus när de vann med uddamålet. Sedan dess har det gått tungt. 

De föll mot AIK och Örebro för att sedan endast få med sig en poäng i hemmamötet med bottenkonkurrenten Falkenberg. I den senaste omgången gick de på pumpen mot Hammarby.  

Helsingborg tappade ledningen och föll

Mot IFK Göteborg såg det ett tag lovande ut. Helsingborg öppnade starkast och vaskade fram en farlig chans genom Alexander Farnerud tidigt. 

Men bollen skulle leta sig in i Blåvitts mål först på övertid i den andra halvleken när Max Svensson hittade rätt. 

I den andra förbyttes dock lycka mot besvikelse. Först kunde Robin Söder stöta in kvitteringen från nära håll efter vackert spel. 

HIF slogs därefter med näbbar och klor mot Blåvitts anfallare, men det var inte tillräckligt. Lasse Vibe satte det avgörande 2-1-målet. 

- Tittar du på det stora hela är det en jämn match. Vi gör en väldigt bra match mot ett lag som ligger högre upp än vad vi gör. Det är lite enkla misstag vi gör vid deras 1-1 framför allt, säger Henrik Larsson till C More. 

- Vi gör en väldigt bra match mot ett lag som ligger högre upp än vad vi gör. 

Henrik Larsson stöttar Andreas Granqvist

Mittbacken Andreas Granqvist har varit ifrågasatt tidigare under säsongen, men Larsson säger att han har fullt förtroende för ”Granen”. 

- Det är andra människor som får kliva in och ta ansvar. Även om det är en stor man med breda axlar så kan han inte ta allt på sina axlar. Det är andra som får stiga in där, säger Larsson. 

Granqvist själv var väldigt besviken. 

– Det är tungt. Vi släpper in två enkla mål och står här med en förlust igen. Det håller inte.

Känner du att du har stort tryck på dina axlar och förväntas bära hela laget?

– Det är klart att folk kan tycka det. Jag gör alltid mitt bästa. jag tränar och spelar matcher men man kan inte bära ett lag själv. Vi är elva man där ute och 22 i truppen som kämpar, krigar och hjälps åt. Sen är vi nykomlingar och har kanske inte det bästa laget där ute men vi gör allt vi kan. Jag tycker att vi gör en bra match fram tills de gör 1-1 sen blir vi lite utspridda och till sist får de en kontring och gör 2-1.

HIF ligger just nu 12:a på 18 inspelade poäng, bara två poäng före Falkenberg som ligger på negativ kvalplats.