Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vill förstärka – med rivalens unga stjärna

Helsingborg vill värva Halmstads unga stjärna Gabriel Gudmundsson. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Helsingborgs IF spelar i allsvenskan 2019 och letar offensiva förstärkningar. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Först ska ekonomin räddas.

Därefter vill Helsingborgs IF förstärka med ytterligare offensiva krafter inför allsvenskan – inte minst Gabriel Gudmundsson, 19, från rivalen Halmstad.

– Vi är intresserade av spelaren och spelaren är intresserad av oss, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Helsingborgs IF har under hösten brottats med ett resultat som pekat mot en storförlust på minus 13 miljoner kronor för 2018. Men klubben närmar sig en lösning på de stora ekonomiska problem som äventyrar klubbens elitlicens.

– Jag känner mig trygg i att vi kommer gå in i 2019 med en elitlicens som inte är ifrågasatt eller kan ifrågasättas, sa HIF:s ordförande Krister Azelius i Kvällsposten på julafton.

Samtidigt som klubben brottats med sin ekonomi har man planerat för sin allsvenska återkomst under 2019.

I höstas gjorde klubben klart med den rutinerade mittfältaren Alexander Farnerud. Och innan jul förlängde både Rasmus Jönsson och Adam Eriksson sina kontrakt med klubben.

Enligt HIF:s ordförande har budgeten för nästa års allsvenska trupp funnits med i den återhämtningsplan som HIF-ledningen jobbat med i höst.

Just nu avvaktar man dock med fler nyförvärv tills man har kunnat reda ut den ekonomiska situationen.

– Vi räknar nog med att vi ska ha lite is i magen för att se vad vi kan bygga ihop här. Men med den budget vi lägger räknar vi med att kunna ta in två pjäser till och med tanke på hur det ser ut talar vi offensiva krafter, säger Krister Azelius.

Vill värva Gudmundsson: ”Svår men möjlig”

Ett av de aktuella namnen är rivalen Halmstads 19-årige offensiva mittfältare/anfallare Gabriel Gudmundsson, något som Helsingborgs Dagblad tidigare rapporterat.

Gudmundsson gjorde nio mål och två assist i superettan i år och har ett år kvar på sitt kontrakt med Halmstad som vill men hittills inte lyckats förlänga spelarens kontrakt.

– Den är svår men möjlig, säger Krister Azelius om en eventuell affär.

– Men framför allt behöver jag kunna ge dig och andra beskedet att nu är vi hemma med elitlicenslösningen innan vi kan kasta oss in i den matchen fullt ut.

”Kvar att göra det jobbet”

Först därefter kan alltså HIF trampa på den sportsliga gaspedalen och testa Halmstads beslutsamhet.

– Vi är inte överens med Halmstad om en prislapp utan har kvar att göra det jobbet och har en förhoppning. Vi är intresserade av spelaren och spelaren är intresserad av oss. Sen om hans intresse är så stort att han möter våra positioner återstår att se, men just nu måste vi ta oss förbi årsskiftet och ordna elitlicensen och sen får vi ta full fart i de diskussionerna och, för vår del, hoppas att inte han sprintar iväg någon annanstans under tiden.