Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF:s Martin Olsson om kontraktsituation: "Skumt"

Klubbarna med flest skyttekungar i Allsvenskans historia
Martin Olsson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

För andra matchen i rad startade Martin Olsson när hans Helsingborg föll med 0–1 borta mot Häcken.

Matchen kan ha varit den sista för Olsson – på tisdagen går kontraktet ut och något nytt förslag har Helsingborgs ledning inte kommit med enligt spelaren.

– Det är skumt, säger han.

– För en vecka sedan sade jag att jag var sugen på att lyssna vad de kunde ge mig för kontraktsförslag. Men de har inte hört av sig, fortsätter han efter måndagens match.

Martin Olsson, med bland annat 48 landskamper för Sverige på meritlistan, togs in av den skånska klubben i april på ett korttidskontrakt. Olsson hade då varit klubblös sedan förra sommaren när han lämnade Swansea i den engelska andraligan.

Tisdag den 30 juni går kontraktet ut. Vad som händer efter det vet Martin Olsson inte, men får han välja själv är en fortsättning i Helsingborg något han kan tänka sig.

– Ja, de har gett mig förtroende och satsat på mig. För att visa samma respekt tillbaka hade jag definitivt kunnat spela vidare, men ledningen bestämmer, säger Martin Olsson.

”Känns bra”

De senaste åren har präglats av skador, men i inledningen av den allsvenska säsongen har den 32-årige vänsterbacken startat två matcher och hoppat in en.

Av den före detta landslagskollegan, numer Helsingborgstränaren, Olof Mellberg har han de senaste två matcherna använts i en ovan mittbacksroll i en skadeskjuten backlinje.

Mot Elfsborg höll han och försvarskollegorna nollan. Den här gången var han oturligt inblandad i Häckens ledningsmål – men stod förutom det för en säker försvarsinsats.

– Det känns bra, jag är bekväm där och det är skönt att få upp flåset igen. Jag tycker att det har sett stabilt ut defensivt, säger han om den ovana positionen.

”Då stannar han”

TT: Kan du tänka dig att spela där även i framtiden?

– Ja, jag känner mig trygg med bollen och i nickduellerna. Jag kan fortsätta där.

TT: Kontraktet går ut på tisdagen. Vad har du för planer för resten av veckan?

– Jag är fri i morgon (tisdag) så vi får se. Jag har ingenting att göra, ska bara ta det lugnt, säger Martin Olsson.

Enligt Olof Mellberg förs det diskussioner inom klubben kring vänsterbackens framtid. Får han välja själv vill han att Olsson blir kvar i laget.

– Absolut, då stannar han. Vi får hoppas på det bästa, säger Mellberg.