Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granens nya besked inför mötet med AIK

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Mohammed Abubakari utanför laget tillsammans med Alex Farnerud och Kundai Benyu.

Men inför stormötet med AIK är landslagskaptenen Andreas Granqvist tillbaka i HIF:s startelva.

– Frisk är jag inte men det känns mycket, mycket bättre, säger Granqvist.

Tre matcher har allsvenska nykomlingen Helsingborgs IF fått klara sig utan sin mag- och ljumsskadade lagkapten Andres Granqvist.

Men när HIF på tisdagsförmiddagen tränade inne på Olympias delikata gräsmatta inför onsdagkvällsens möte med AIK var Andreas Granqvist med i laget och körde passet fullt ut.

Känningarna i mage och ljumske finns kvar, men Granqvist är redo för 90 minuter.

– För att bli helt smärtfri hade jag nog behövt fyra till sex veckor med rehab och tid att träna upp mig, säger Granqvist.

HIF:s tränare Per-Ola Ljung är glad att ha tillbaka Granqvist i truppen men pekar också det krävs en rejäl prestation från landslagskaptenen.

– Han (Granqvist) kommer att spela så klart. Men han har en ordentlig utmaning framför sig, säger Per-Ola Ljung och utvecklar.

– Nu har vi varit utan honom i tre matcher och en spelare och en person som Andreas Granqvist lämnar ett tomrum efter sig. Det plus en massa annat som hände snabbt uppe i Östersundsmatchen gjorde det till en jäkla svår uppgift för oss.

Abubakari missar AIK

Sedan dess har HIF spelat 1–1 hemma mot Djurgården i en match där man borde vunnit och fick ett korrekt mål bortdömt samt förlorat med 0–1 borta mot Kalmar i ett jämnt möte.

– De sista två matcherna har laget och gruppen lärt sig att leva utan det (Granqvists spel) och nu ser jag faktiskt en jäkla tuff utmaning för Granen här att föra det vidare för vi har spelat bra. Jäkla bra stabilitet både framåt och bakåt.

– Det är klart att han ska addera sina kvaliteter i detta, men det är en utmaning och den tror jag han nappar på. Att föra det vidare med honom på planen.

Värre är läget för mittfältaren Mohammed Abubakari.

– Abubakari är borta ett tag. Hur mycket vet jag faktiskt inte. Han har haft någon känning ett tag och nu hittade man någonting. Han spelar inte mot AIK, sedan får vi se men det är möjligt att han inte spelar mot AFC heller.

Vem som spelar på det centrala mittfältet återstår att se.

Markus Holgersson är aktuell att ta steget upp.

 

Läs mer: Tungt sent mål i nacken för HIF