Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF värvar lagkapten från Nederländerna

Anthony van den Hurk är klar för Helsingborgs IF. Foto: Johan Lilja
”Vi hoppas på fortsatt positiv utveckling i HIF,” säger huvudtränaren Olof Mellberg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF förstärker.

Anfallaren Anthony van den Hurk är klar för klubben - men ansluter först till sommaren.

– Klubben har en historia med stora spelare och tränare, säger Anthony till HIF:s officiella hemsida

Efter en smått kaotisk första säsong tillbaka i allsvenskan bygger Helsingborg om i sin spelartrupp.

Näste man att skriva på för skåningarna är den 27-årige anfallaren Anthony van den Hurk, närmast från MVV Maastricht.

– Jag är glad över att få vara här. Klubben har en historia med stora spelare och tränare och jag tror att det passar mig bra. Jag ser framemot att spela få här, jobba hårt, göra mål och vara viktig för laget, säger Anthony till HIF:s hemsida.

Anthony van den Hurk har stått för 23 matcher och 13 mål för Maastricht under säsongen. Han är klubbens kapten, och gjorde så sent som i fredags hattrick. 

Han fick sin fotbollsutbildning i Den Bosch och storklubben PSV Eindhoven, och har som spelare även representerat FC Eindhoven.

– Jag jobbar hårt för mitt lag för att nå segrar och vill leda med exempel, säger Anthony, som har hunnit bekanta sig litegrann med sin kommande hemstad: 

– Jag har inte sett så mycket, men jag såg staden i går och fick ett väldigt bra första intryck. Jag är här med min agent och jag vill få hit min familj så de kan få se hur fint här är. 

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1225026565408542722

”Hårt jobb och många poäng”

Helsingborg och huvudtränaren Olof Mellberg har än så länge haft ett händelserikt transferfönster. Skåningarna har bland annat värvat tillbaka Rasmus Jönsson från Thailand och skrivit kontrakt med försvararen Erik Figueroa. 

Dessutom har HIF även värvat Brandur Hendriksson, allsvenskans första spelare från Färöarna

Och nu kan alltså även Anthony van den Hurk adderas till nyförvärvsskaran. 27-åringen har skrivit på ett kontrakt fram till 2022.

– Anthony är en forward som över tid presterat bra i sitt klubblag och bidragit med hårt jobb och många poäng. Vi hoppas på fortsatt positiv utveckling i HIF, säger Olof Mellberg.

Anthony van den Hurk flyttar till Skåne och drar i gång sitt nya fotbollsäventyr den första juli, när hans kontrakt med HIF aktiveras.