Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HIF-talangen om utlandsintresset

Casper Widell.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Casper Widell.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Casper Widell.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Casper Widells kortsiktiga mål är att etablera sig i allsvenskan.

På sikt ska han nå betydligt längre.

– Jag har alltid drömt om att bli en av de bästa i världen och om att ha en ledande roll i Sveriges landslag. Jag håller mig kvar vid de drömmarna, säger Helsingborgs IF:s mittback.

Efter en säsongsinledning på bänken fick Casper Widell, 18, mer och mer speltid under hösten i superettan. När Helsingborgs IF n ur tillbaka i allsvenskan hoppas den talangfulla försvararen ta en en startplats direkt.

– Jag har utvecklats på ett bra sätt i superettan. Jag är en helt annan person på planen i dag jämfört med för ett år sedan. Man lär sig hela tiden. Man lär sig läsa spelet fortare, ligga rätt i sin position och så vidare, säger Widell.

Hyllar Granqvist

Han är tacksam över att vara ung mittback i just den klubb där Andreas Granqvist är sportchef.

– Det betyder mycket att ha honom lite som en mentor. Om jag undrar något så finns han där. Han kommer med små tips och om man gör något som inte är bra så får man höra det. Så ska det vara! Han är med på en del träningar och han snackar med mig efter matcherna. Det är bara att suga åt sig.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– För hela laget är målet att hänga kvar i allsvenskan och spela bra fotboll. För mig personligen handlar det om att ha så mycket speltid som möjligt, att höja mitt värde och stärka mitt namn.

Siktar på landslaget

2022 är bara ett steg på vägen till något större, hoppas Widell. Han vill nå landslaget. Frågan är vilken väg som är den bästa. Utländska klubbar har redan börjat visa intresse. Hur värderar man en utlandsflytt kontra att stanna kvar och slå igenom i allsvenskan? Widell vet inte, men tror inte att ett år i allsvenskan skulle skada.

– Det finns spelare som har spelat i landslag men varit i allsvenskan hela sitt liv. Det finns spelare som dragit utomlands tidigt och spelat i landslaget. Och det finns de som har spelat både i allsvenskan och utomlands. Jag personligen tror att det är bra att samla på sig erfarenheter från lite överallt. Nu lär jag mig att spela fotboll på en vuxen nivå. Det är en trygghet att göra det hemma i Sverige med närheten till familjen. Men om jag ska kunna nå mina drömmar så måste jag lämna det någon gång också. Det är jag beredd att göra när den dagen kommer.

Jagas utomlands

Hur smickrande är det att läsa att man kopplas ihop med stora klubbar ute i Europa?

– Det är klart att det är kul att intresset finns men jag är här i HIF och fokuserar på säsongen här. Det kommer alltid skrivas både bra och dåliga saker så man får försöka sortera ut vad man ska lyssna på.

Är det något som stör dig?

– Nej, verkligen inte. Det pushar mig att höra att man gör bra ifrån sig. 

Hur stora chanser har ni att hålla er kvar i allsvenskan?

– Jättestora. Vi har många nya spelare och en bra grund sen innan.