Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF-stjärnans babylycka: ”Är tacksam”

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF:s danske målvakt Anders Lindegaard, 36, dras med skadeproblem.

Privatlivet är betydligt trevligare.

HIF-spelaren har precis blivit pappa.

– Jag är så stolt och tacksam, skriver han på Instagram.

Sommaren i allsvenskan är ingen höjdare för Anders Lindegaard.

HIF kämpar i botten och den tidigare Manchester United-målvakten är inte återställd från skadan han ådrog sig inför Hammarbymatchen den 2 augusti.

Mest uppmärksammad blev Lindgaard för sitt spektakulära mål mot Falkenberg (2-2). Stjärnmålvakten svarade för en osannolik fullträff i slutsekunderna.

En klockren nick – som räddade en poäng till HIF.

Målet fick stort genomslag ute i Europa. Lindegaard hyllades på bred front och gamla lagkamrater i Man United hörde av sig.

– Vi som var med under Fergusons sista år har mycket kontakt, berättade Anders Lindegaard i en intervju med Kvällsposten.

HIF-målvaktens tillökning i familjen 

Nu är det helt andra händelser som får målvakten att sväva på moln.

Han har blivit pappa för andra gången i livet.

Anders Lindegaard har sedan tidigare en son tillsammans med svenska modellen, Malmöfödde Missé Beqiri. Paret separerade 2016. 

Sedan två år tillbaka har han ett förhållande med den danska fotomodellen Sofie Bording. Mitt under värsta Coronakrisen i april meddelade paret att de väntar barn.

”Ett litet (stort vid denna tidpunkt) kärleksmeddelande från oss. Jag är mer än halvvägs och jag kan inte vänta tills jag har dig i mina armar”, skrev Sofie Bording på sitt Instagram-konto.

I ett annat inlägg skrev hon:

”Det har tagit ett bra tag för mig att verkligen förstå att detta barn är vårt och att det kommer bli av den här gången. Jag känner mig mer tillfreds och jag fokuserar på framtiden som kommer.”

Anders Lindegaard har blivit pappa 

Paret väntade barn redan förra året. Då drabbades Sofie Bording av missfall. 

”Det är aldrig enkelt att förlora någon, och jag vill att ni ska veta att ni inte är ensamma,” skrev danskan på Instagram. 

I lördags föddes det efterlängtade barnet.

”Stolthet kommer aldrig att räcka för att beskriva denna känsla”, skriver Sofie Bording på Instagram och visar upp den nyfödde.

Anders Lindegaard publicerar samma bild på Instagram – med kärleksorden:

”Jag kunde aldrig föreställa mig att en födsel kan vara en så underbar och en sådan stor upplevelse. Så stolt och tacksam för dessa två”.

HIF skickar en hälsning via sitt Instagram-konto:

”Vi gratulerar vår målvakt Anders Lindegaard och hans sambo som igår fick tillökning i familjen!”

https://www.instagram.com/p/CEhnblVphnB/

Paret är bosatt i Köpenhamn.

För ett år sedan skrev danska bostadssajten boliga.dk att HIF-målvakten Anders Lindegaard köpt en 234 kvadratmeter stor lyxvilla för närmare 25 miljoner svenska kronor i stadsdelen Frederiksberg.

Säljare: Popstjärnan Rasmus Seebach som hade en stor hit, ”Natteravn”, som toppade listorna i Sverige i början av 2010-talet.