Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF-mittfältaren hoppas slippa jobbiga vinterkvalet

Allsvenska juryn: ”Han gör bort sig totalt”
HIF:s Max Svensson vill helst inte spela fotboll efter den 6 december.Foto: BILDBYRÅN
Just nu är Helsingborgs IF på kvalplats.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Bara” en poäng hemma mot Häcken och nya skador på en redan sargad trupp.

Nu ser Max Svensson varje allsvensk omgång som en final – för att slippa en sista match där allt står på spel.

– Serien håller på till den 6 december, man är inte så jävla sugen på att spela ett kval efter det, säger HIF-mittfältaren.

Med tio förluster, tio kryss och bara tre segrar är Helsingborgs IF illa ute inför den allsvenska avslutningen. Sex omgångar återstår och laget ligger på kvalplats med två poäng upp till IFK Göteborg på säker mark.

De båda lagen möts på Olympia nästnästa gång HIF spelar hemmamatch. Dessförinnan väntar ett bortamöte med Örebro på söndag och ett hemmaderby mot Malmö FF.

– Det finns en del poäng kvar att spela om men varje match som är kvar kommer bli som en final, säger Max Svensson.

Han vill göra allt han kan för att undvika kvalspelet som inleds den 10 december och avslutas med en retur den 13 december.

– Det slipper vi helst och då behöver vi tre poängare. Vi har tagit rätt många enpoängare under säsongen och det visar sig att man inte kommer så långt på det. Vi vill titta uppåt, säger Svensson.

Tunga skadeproblem för HIF

Som om den skrala poängskörden inte vore nog ställs HIF även inför tuffa skadeproblem.

Sedan tidigare var Andreas Granqvist, Anders Lindegaard, Marcus Olsson, Kalle Joelsson och Assad Al Hamlawi skadade. Mot Häcken tvingades Rasmus Jönsson, Andreas Landgren och Jakob Voelkerling Persson kasta in handduken.

– Ja, vad ska man säga? Det är inte optimalt, suckar Max Svensson.

Fixar ni hösten?

– Det blir tufft men vi är vana. Vi har haft det så här hela säsongen. Det är inte optimalt att ha spelare borta, man får svårt med kontinuiteten. Men jag tycker inte att det var något problem mot Häcken. Vi gör en bra andra halvlek där ändå.

Mattias Svanberg målskytt i Serie A: ”Så snyggt!”