Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HIF-kaptenens kritik mot supportrarna: ”Stötta oss”

Markus Holgersson riktar kritik mot supportrarna efter 1-1 mot Falkenberg. Foto: BILDBYRÅN
”Det vore bra om de kunde stötta oss i stället”, säger HIF-backen. Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Markus Holgersson skrädde inte orden efter Helsingborgs  kryss mot Falkenberg.

Ytterbacken var ganska nöjd med sitt lags insats, men desto mindre nöjd med de egna supportrarna. 

– Det hade varit roligt om de hade stöttat oss i stället, säger HIF:s besvikne lagkapten. 

Bara oavgjort mot bottenkollegan Falkenberg och en ”typisk 1-1–match” enligt lagkaptenen Markus Holgersson, som trots det var nöjd med sitt lags insats i första halvlek. 

– Vi har en del vassa chanser, vassare än Falkenberg, och gör en bra första halvlek. I andra böljar det lite fram och tillbaka, vi får inte tag i andrabollarna och kan inte bygga vårt spel. Vi sliter, de får in en boll tidigt… Utifrån förutsättningarna tycker jag att vi gör det bra; sett till alla skador så är vi inte i form överhuvudtaget. Men vi krigar – i dag stämde det bättre i första men sämre i andra, säger Markus Holgersson. 

”Vore roligt med stöttning”

Efter slutsignalen buade hemmasupportrarna ut sitt lag, samtidigt som Per-Ola Ljung fick höra rop på avgång. Markus Holgersson är både oförstående och kritisk till supportrarnas agerande. 

– (suck) Jag vet inte… Det hade varit roligt om de hade stöttat oss i stället, vi försökte gå fram efteråt men då buar de åt oss. De får väl vara missnöjda. Jag vet inte om de vill att vi ska kriga mer eller om det är en dålig spelidé eller vad de känner. Vi gör vad vi kan och just nu är vi inte tillräckligt i fas. 

Skånederby nästa vecka

Söndagen den 2 juni ställs HIF mot Malmö FF i ett länge emotsett Skånederby på Olympia. Markus Holgersson vet vad som väntar och är redo. 

– De gjorde en riktig knockout (mot AFC) och ser bättre och bättre ut. Vi får verkligen kämpa för att få med oss något resultat överhuvudtaget där, men det är ett derby och allt kan hända. Då jäklar ska vi se till att vara där, säger Markus Holgersson.