Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF-glädjen på Olympia: ”Nog många år sen sist”

Alex Timossi Andersson målskytt mot AIK.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Så även Anthony van der Hurk.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

HIF tog årets första seger i Allsvenskan när laget besegrade AIK med 2-0 på hemmaplan. Vem som visade vägen? 19-åriga Bayern München-lånet Alex Timossi Andersson.
– Det var nog många år sen sist jag gjorde mål med huvudet, säger han.

Efter att inte nätat på de fem första matcherna i årets allsvenska kom dubbla fullträffar för HIF borta mot Djurgården för sex dagar sedan. Det räckte till en poäng i Stockholm - skåningarnas blott andra pinne.

Men nu under söndagen skulle Olof Mellbergs manskap öka på poängskörden rejält. Hemma mot AIK nickade Alex Timossi Andersson in 1-0 i 68:e minuten efter ett perfekt inlägg från Anthony van der Hurk. 

– Det var nog många år sen sist jag gjorde mål med huvudet. Jag har inte gjort många nickmål, konstaterar 19-åringen med ett leende.

”Då hade jag verkligen inte stannat” 

Just van der Hurk ökade sedan på till 2-0 med sju minuter kvar efter en läcker nick på inspel från inhopparen Filip Sjöberg. HIF vann med 2-0 och är nu inte längre ensam jumbo i tabellen. Bara bättre målskillnad gör att Falkenberg ligger före Helsingborg och inte tvärtom. 

För Timossi Andersson var dagens möte hans andra start i årets allsvenska. Den 30 juni löpte låneavtalet med HIF ut, men i stället för att återvända till Bayern München valde han att förlänga med Skåneklubben resten av säsongen. 

– En av anledningarna till att jag valde att stanna var att jag själv känt att det gått bättre och bättre för mig, att jag fortsatt att växa på plan. Hade jag inte känt att det gick bra hade jag verkligen inte stannat, men det har varit en självklarhet från första början.  

Du får skicka nickmålet till Bayern München nu?

– Exakt, avslutar Timossi Andersson och skrattar. 

Efterlängtat för van der Hurk

En annan som av naturliga skäl var på gott humör efter matchen var Anthony van der Hurk, som alltså spelade fram till första målet och gjorde det andra själv. Detta var holländarens första fullträff i Allsvenskan.

– Som anfallare vill man göra mål och man spelar alltid under press. Så jag är väldigt glad, säger 27-åringen och fortsätter:

– Allt har varit så speciellt med corona och så. Jag känner nu att jag blir starkare och starkare.