Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF förlorade i sin säsongspremiär

Max Svensson kvitterade till 1-1.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist, lagkapten i HIF.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF har inlett säsongen.

Det blev förlust med 3-1 borta mot Odense BK.

– Det kommer att ta ett tag, men det finns tid, säger Andreas Granqvist om lagbygget. 

Kallduschen kom omgående. Redan i den fjärde minuten tog sig Odenses Troels Klöve runt på sin högerkant. Kort och lågt inspel, direktskott av Mads Frökjaer-Jensen och 1-0 till danskarna.

Max Svensson kvitterade i den sjunde minuten när han först stal bollen av en slarvig mittback och därefter sköt upp 1-1 i nättaket.

I den nionde minuten nickade Odenses Alexander Juel in 2-1 på hörna.

Aron Elís Thrándarson satte 3-1 i den 56:e minuten efter att ha spelats fram av förre Hammarby-spelaren Sander Svendsen.

”Så det brukar se ut”

Därmed blev det förlust i säsongens första match. Att inte alla detaljer satt direkt kom inte som en överraskning för ”Granen”.

– Det är så det brukar se ut när det är många nya spelare. Vi möter ett bra Odense som drar i gång igen om 10-12 dagar, säger han.

– Vi fick en bra genomkörare och inte några skador, som vi inte vill ha. Det känns som ett det fanns en del bra grejer, andra grejer behöver vi förbättra.  

HIF luftade truppen och mängder med byten gjordes under matchen. På så sätt fick även nyförvärven sina första minuter i klubben, alla utom Ravy Tsouka som lämnade hemma med skada.

– Jag tycker att det ser bra ut. Vi har hållit i gång i två veckor och de ser pigga och fräscha ut. Ravi är en dynamisk, kvick spelare. Han kommer säkert vara frejdig på kanten så småningom. Figge (Erik Figueroa) har spelat i Sverige, kan ligan och är duktig. Brandur (Hendriksson) har en bra fot och kvalitéer på mitten, säger Andreas Granqvist.

– Det är intressant så här långt. Sen behöver vi utveckla vårt spel och utvecklas mer i vissa situationer. 

Och för egen del?

– Jag är fräschare nu, har haft en bra vila och tränat på bra. Kroppen är i bra trim och jag gör det jag ska för att göra en bra försäsong.