Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora missen: ”Jag ska ju bara lägga in den...”

Rasmus Jönsson deppar.Foto: Dplay
Rasmus Jönsson missar superläget.Foto: Dplay

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Rasmus Jönsson stod för en supermiss mot Östersund.

Då avgjorde bortalaget i stället fem minuter senare.

– Jag försökte komma in bra i boxen, men då studsar bollen lite. Jag ska ju bara lägga in den…, säger en besviken Rasmus Jönsson efter matchen.

Klubbarnas formtoppar till trots – det blev ingen flygande start på söndagens möte mellan Helsingborg och Östersund. 

Visst, skåningarna vaskade fram flera gyllene lägen att bryta målnollan i den första halvleken. Men skärpan fanns inte riktigt där vid avgörande avslutslägen. Varken från anfallaren Anthony van der Hurk eller från Max Svensson.

– Jag tycker vi har ganska bra kontroll, vi håller dem ganska låga. Vi skapar mycket chanser, där vi vore satt några. Men det kommer, det gäller att ha tålamod, sa HIF:s Armin Gigovic till Dplay i paus.

Rasmus Jönsson missade jätteläge

Med 20 minuter kvar av matchen var det nog många som räknade in 1-0 till Helsingborg.

Ett inspel i Östersunds straffområde nådde hela vägen fram till Rasmus Jönsson som stod helt ren vid den bortre stolpen. Aly Keita i Östersunds mål var bortspelad men det spelade ingen roll när Rasmus Jönsson missade bollen som i stället studsade ut över kortlinjen.

– Jag försökte komma in bra i boxen, men då studsar bollen lite. Jag ska ju bara lägga in den… men det är sådant som händer tyvärr, säger Rasmus Jönsson. 

Missen blev kostsam för Helsingborg.

”Vi klarar oss med nöd och näppe”

Fem minuter senare blev Jerell Sellars bortalagets matchhjälte när han tog emot bollen i straffområdet och dunkade upp den i det högra krysset med vänsterfoten.

– Det är en jädra pärla som Jerell gör, men annars är det jävligt jämnt. Helsingborg gör det bra och vi klarar oss med nöd och näppe i första halvleken, säger ÖFK-tränaren Amir Azrafshan efter matchen.

Östersund fortsätter avancera i den allsvenska tabellen och har nu 30 poäng. Helsingborg har 21 poäng på 22 matcher.

– Med det vi skapar och det vi släpper till är det ingen tvekan om att vi ska vinna. Jag fick statistik som visade på 17 - 4 i målchanser. Vi har några extrema chanser, vi har en på linjen och några straffar vi kunde fått, säger HIF-tränaren Olof Mellberg.

Olof Lundh berättar om ”Landslaget enligt Lundh”