Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF–backens självkritik efter den tunga starten

Ravy Tsouka har svarat för ett antal avgörande misstag under den första tredjedelen av säsongen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mot Falkenberg gjorde försvararen ett snöpligt självmål.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter ett märkligt självmål mot Falkenberg och ett antal tveksamma insatser under HIF:s säsongsinledning, är Ravy Tsouka nu självkritisk.

Högerbacken som fått spela mittback i ett kraftigt skadedrabbat Helsingborg medger att mycket inte stämt.

– Ingen förstår, jag förstår inte heller, säger Tsouka till Helsingborgs Dagblad.

Ett tveksamt ingripande vid IFK Göteborgs ledningsmål i mötet på Gamla Ullevi.

Ett självmål mot Falkenberg.

En ögonbrynshöjande insats mot Djurgården i negativ bemärkelse.

Ravy Tsouka och Helsingborgs IF har inte haft det lätt i inledningen av allsvenskan – försvararen går nu ut och berättar för HD att även han har tänkt på sina insatser.

– Ett misstag är okej, men ett, två och tre är annorlunda. Jag vet vilken spelare jag är och det här är inte jag. Min bror kollar på alla mina matcher och säger: ”Vad gör du? Jag har aldrig sett det i dig, vad har hänt?”. Ingen förstår, jag förstår inte heller, säger Tsouka.

Samtidigt förstår han kritiken och tar lärdomar av den.

– Du kan vara fotbollsspelare eller sångare – det är normalt med kritik. Jag förstår inte svenska, så jag kan inte bry mig. Jag kan inte säga något, ibland kan jag spela bra men ett misstag förstör min match. Kritiken kommer inte förändra mitt liv, säger Tsouka och fortsätter:

– Det är livet, jag håller huvudet högt och fortsätter framåt. Jag tar det och kommer bli starkare av det här.

Helsingborg ställs under torsdagen mot Örebro SK hemma på Olympia – hemmalaget saknar fortsatt en drös spelare på grund av skador och avstängningar. Andreas Granqvist, Erik Figueroa, Jakob Voelkerling Persson och Casper Widell saknas samtliga på grund av skador, samtidigt som anfallaren Anthony van den Hurk är avstängd.