Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hetsar i en gruppchatt med två i Djurgården”

Beijmo Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Karlström Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Augustinsson Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/MEDIABILD

En utsåld seriefinal mellan två formstarka lag – och tre vänner som hetsar varandra i en gruppchatt.

För Felix Beijmo är mötet med Djurgården speciellt.

– Jag snackar varje dag med mina bästa kompisar där, säger Malmö FF:s nyförvärv.

Djurgården leder allsvenskan och har tre poäng ner till Malmö FF. Mycket står på spel i den 21:a omgången och Felix Beijmo kommer med stor sannolikhet spela en viktig roll på Stadion.

Ytterbacken lämnade Djurgården för Werder Bremen, fick ont om speltid, vände tillbaka till Sverige och skrev nyligen på ett lånekontrakt med Malmö FF.

Där har han direkt tagit en plats i Uwe Röslers startelva, först i 5-0-segern mot Falkenberg och därefter i 3-0-vinsten mot Bnei Yehuda Tel Aviv.

– Alltid när man gör ett klubbyte så pratar men så klart med tränaren, sportchef och spelare för att kolla och säkerställa möjligheterna till spel. Jag kände att det var en stor chans och goda möjligheter att få gå direkt in och spela. Jag är väldigt glad för det och hoppas att jag får fortsätta spela i samband med att jag presterar, säger Beijmo.

Beijmo ser fram emot Djurgården

Hur ska det bli att möta Djurgården?

– Det ska bli jättekul. Kul att träffa grabbarna och alla i klubben. Jag hade fina år där, det ska bli kul att möta dem. Väldigt bra lag, de ligger etta i serien. Vi kommer dit som tvåa och måste vinna matchen men det är alltid kul att spela toppmatcher. Det är en seriefinal även om det så klart är tio omgångar kvar.

Vilken kontakt har du haft med dina gamla kompisar i Djurgården?

– Väldigt bra kontakt. Vi hetsar lite med varandra och pratar varje dag. Vi kommer nog snacka mer inför och ses innan matchen och prata och så där.

Vilka är det du är tajtast med?

– Jesper Karlström och ”Jonis” Augustinsson är väl mina bästa kompisar. Vi har en gruppchatt vi tre där vi håller på och hetsar lite. Det blir kul.

Har du någon mer offentlig hälsning till dem inför matchen?

– Haha. Jag ska inte dra i gång något här. Då kommer jag hamna i skottsektorn. Du får fråga Karlström. Om han vill dra i gång någonting så kommer jag med svar.

Tre matcher till uppehåll

För Malmö FF:s del återstår tre matcher till landslagsuppehållet. Efter mötet med Djurgården vänta returen mot Bnei Yehuda och därefter en bortamatch mot Kalmar FF.

– Jag tror att de matcherna kommer avgöra ganska mycket inför hösten gällande var vi står och vad vi har för utgångsläge. Det gäller att vi verkligen är på tårna nu och verkligen ger allt vi har i de tre matcherna, säger Beijmo.