Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Herregud, det vore superbra”

Ola Toivonen och lagkamraterna firar ett mål mot Hammarby under den allsvenska premiären.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Ola Toivonen under MFF:s guldfirande förra året.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

BK Häcken har lyfts fram som Malmö FF:s stora guldutmanare.

Men efter bara två omgångar kan göteborgarna vara sex poäng bakom MFF. 

– Herregud, sex poäng före en eventuell guldkandidat efter två matcher vore superbra, säger Ola Toivonen, inför klubbarnas möte på söndag.

Även om det till sist blev tre pinnar mot Hammarby så satt den där segern hårt inne. Det var först under de absoluta slutminuterna som Jonas Knudsen lyckades skicka in bollen i mål - vilket innebar att MFF vann mot Bajen med 3-2

Samtidigt åkte topptippade BK Häcken till Halland för batalj mot nykomlingen Halmstad BK. En match som inte direkt gick som planerat, Häcken förlorade nämligen med 1-0.

– Ett revanschsuget Häcken kommer det absolut vara. Det brukar vara en svår bortamatch uppe på konstgräset där, säger Ola Toivonen.

Tror du det blir en tuffare match mot BK Häcken än mot Hammarby?

– Det tror jag nog det blir, absolut. Framför allt är Häcken bra på hemmaplan och det har alltid varit en tuff bortamatch. Nu ska jag vara riktigt ärlig och säga att jag har lite dålig koll för att ge dig en bra analys av Häcken, jag har inte sett några bilder alls. Jag känner inte heller till de nya spelarna som kommit in. Men det blir en tuff match. 

Ola Toivonen fick vård under den allsvenska premiärmatchen mot Hammarby.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Under den allsvenska premiärmatchen mot Hammarby tvingades Ola Toivonen lämna gräsmattan redan efter 55 minuter. Anfallaren höll huvudet lågt vid en duell och fick då Mads Fengers fot i ansiktet.

Men den där huvudskadan kunde Ola Toivonen skaka av sig ganska fort och redan i början på veckan tränade han som vanligt.

”Väldigt viktig vår framför oss” 

När MFF ställdes mot BK Häcken förra året blev det oavgjort i Göteborg. Hemma i Skåne blev det dock en tydlig 3-0-seger, med Ola Toivonen som en av målskyttarna. 

Häcken har lyfts fram som en guldkandidat. Hade det varit skönt för er att redan efter två omgångar ha ett avstånd på sex poäng ner till dem? 

– Haha, ja det är klart det är! Herregud, sex poäng före en eventuell guldkandidat efter två matcher vore superbra. Framför allt i allsvenskan så som den är nu är det bra att ta så mycket poäng som möjligt innan EM.

– Sedan vet man inte vad som händer med ens lag eller med de andra lagen. Det kommer ett transferfönster och vi har Europa. Så det är en väldigt viktig vår vi har framför oss, forsätter Ola Toivonen.

Efter bortamötet mot BK Häcken väntar först Östersund på hemmaplan, följt av Djurgården (borta), Varberg (hemma) och AIK (borta). 

– Om vi ser till schemat har vi bra hemmamatcher mot eventuella bottenlag och svåra bortamatcher, säger Ola Toivonen. 

– Det gäller att ligga med i toppen fram till EM, absolut. Vi ska känna att vi i toppen har ett häng ner med några poängs marginal.

Följer fortfarande Degerfors: ”Saknade djupledsspel”

Ola Toivonen vände tillbaka till Malmö FF förra året efter ett långt utlandsäventyr i klubbar som Sunderland, FC Toulouse, PSV Eindhoven och Melbourne Victory. 

Ursprungligen kommer 34-åringen från Degerfors och det var även där som hans fotbollsbana en gång började. Så när Degerfors IF spelade sin första allsvenska match på över 20 år den gångna helgen var Toivonen givetvis en av många som följde matchen på tv.

Men det kunde kanske gått bättre för DIF, som förlorade med 2-0 mot AIK

 – De saknade väl ett djupledningsspel, om man säger som så. Om de hade varierat sitt fina kortpassningsspel så hade de inte satt sig i problem, säger Ola Toivonen, som även fick en skymt av AIK:

– De är väldigt solida och väldigt stabila, tycker jag. Speciellt när de får första målet är de ännu lugnare och stabila och ligger bra i positioner och väntar på motståndarens misstag.

Matchen mellan BK Häcken och Malmö FF har avspark klockan 15.00 på Bravida arena.