Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Henkes” Helsingborg fortfarande obesegrat

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Henrik Larsson har fått en drömstart med Helsingborg.

Efter Andreas Landgrens segermål mot Sirius kan ”Henke” räkna till två segrar på sina tre matcher.

– Det kanske inte var helt rättvist att det var vi som stack i väg med alla tre poängen här, säger Henrik Larsson till C More.

Det var en tämligen händelsefattig första halvlek på Olympia, där Kalle Joelssons tråkiga skada väckte de största rubrikerna.

In kom i stället 16-årige allsvenska debutanten Ian Pettersson – Helsingborgs yngste spelare genom alla tider.

Max Svensson lyfte in bollen till Wanderson som drog till direkt. Lukas Jonsson räddade men på returen dök Andreas Landgren upp och petade in 1-0.

Det blev också slutresultatet och Helsingborg lyfter nu till elfteplatsen i den allsvenska tabellen, på samma poäng som just Sirius på platsen ovanför.

Men det var inte bara Ian Pettersson som debuterade för HIF i kväll.

Även Filip Sjöberg och Armin Gigovic gjorde sina allsvenska debuter under kvällen.

Ian Pettersson yngst i Helsingborg någonsin

Men Ian Pettersson är HIF:s yngste spelare någonsin i allsvenskan.

– Det går inte att beskriva. Jag tycker först och främst synd om Kalle, han har gjort en riktigt bra säsong och jag hoppas inte han blir borta länge. 

– Men det känns så kul att få komma in. Jag har fått stöd överallt. Det pumpade så mycket adrenalin i kroppen men det var bara att gå ut och spela mitt spel, säger Pettersson till C More.

Henrik Larsson är fortfarande obesegrad som nytillträdd tränare för HIF.

– Det är klart det blev lite svettigt och nervöst på slutet, men så är det ju. Skönt att ha flyt i dag och stå på rätt sida, för det kanske inte var helt rättvist att det var vi som stack i väg med alla tre poängen här, säger han till C More.