Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hemvändaren är klar för Mjällby

Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Mittfältaren spelade i Mjällby 2010-2015.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Mjällby AIF:s lagbygge inför 2021 forsätter. 

Nu kan Kvällsposten avslöja att Andreas Blomqvist, som lämnade klubben för Ålborg sommaren 2016, är klar för en återkomst till Listerlandet.

Affären kommer att offentliggöras inom kort. 

Efter succésäsongen 2014 då Andreas Blomqvist gjorde sju mål och tre assist på 29 matcher gick flyttlasset till Danmark och Ålborg. Det stora genombrottet uteblev dock, varpå den blev en återkomst till allsvenskan och IFK Norrköping 

I Östergötland jobbade sig Blomqvist successivt in i startelvan och blev efter fyra matcher given som startspelare. I augusti 2016 skadade dock mittfältaren knät svårt och var borta i nästan ett helt år. 

Efter comebacken mot Elfsborg i juli 2017 såg det ut som att Blomqvist var tillbaka med besked, men då grinade oturen honom i ansiktet ytterligare en gång. 

Mot Djurgården i mitten av augusti 2017 skadade Blomqvist knäet på nytt, varpå ny rehab väntade, den här gången i ett år och två månader.

Återvänder till Mjällby

Under det senaste året har mittfältarens speltid varierat något – en stark höst 2019 följdes av en stabil senvår och sommar 2020.

Nu kan Kvällsposten avslöja att Andreas Blomqvist är klar för en återkomst till Mjällby AIF. Om inget oförutsett inträffar kommer affären att presenteras av klubben inom kort. Mittfältaren ansluter till Mjällby efter att hans kontrakt med IFK Norrköping har löpt ut. Sedan tidigare har David Batanero lämnat klubben för spel på Ibiza, samtidigt som Besard Sabovic är aktuell för en flytt till Ungern.

Kvällsposten har varit i kontakt med Blomqvists agent Martin Dahlin som inte vill kommentera uppgifterna.