Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborgs vändning – tog viktiga poängen

HIF just nu på säker mark.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

VARBERG. Gästande HIF vände och vann under måndagskvällen mot nykomlingen Varberg. 

Segersiffrorna skrevs till 3-1 och därmed petas IFK Göteborg ner på kvalplats. 

– Det var otroligt viktigt för oss, säger Rasmus Jönsson. 

Helsingborgs IF har under hela säsongen krigat i allsvenskans botten, men efter 21 omgångar står det klart att skåningarna inte längre huserar på vare sig nedflyttnings- eller kvalplats. 

Hemmalaget Varberg tog visserligen ledningen under måndagskvällen genom Gustaf Norlin tidigt i matchen, men kort före paus vände HIF på steken. 

Först kvitterade Alex Timossi Andersson när han petade in en stolpretur och väl på stopptid i den första halvleken satte Anthony van den Hurk 2-1 från elva meter. Stor ilska i hemmalaget över den tilldömda straffen som orsakades av Gideon Mensah efter en knuff, men av reprisbilderna att döma såg den billig ut.  

Jönsson punkterade tillställningen: ”Måste fortsätta vinna” 

Med tio minuter kvar av drabbningen i Halland kom spiken i kistan när Rasmus Jönsson med ett kliniskt avslut rullade in 3-1 – vilket också blev slutresultatet. 

– Det var otroligt viktigt för oss så klart. Vi ser bättre och bättre ut. Vi är mer stabila både bakåt och framåt än tidigare. Kan vi bara få några segrar till kommer vi kunna utveckla spelet ännu mer. Det finns mycket potential, säger Jönsson vars HIF har tre lag bakom sig i tabellen: IFK Göteborg, Kalmar och Falkenberg. 

– Det är tre bra lag och sedan har vi AIK precis före oss som säkert kommer vinna en del. Det räcker inte att bara vinna i dag utan vi måste fortsätta. 

”Tror vi klarar oss kvar” 

HIF klättrar i och med segern upp till en 13:e plats i tabellen och petar därmed alltså ner IFK Göteborg på kvalplats. Nykomlingen Varberg ligger tia. 1-1-skytten Timossi Andersson tror att skåningarna kommer klara kontraktet.

– Vi är på rätt väg. De andra lagen ska inte ta oss för givet. Jag tror vi klarar oss kvar, det tror jag. Samtidigt får man inte glömma bort att det är få poäng som skiljer och det gäller att pumpa på nu! 

Talangen född 2001 är på lån från Bayern München och har kontrakt med HIF säsongen ut. Hur han ser på att eventuellt stanna kvar i Helsingborg även nästa år?

– Svårt att säga nu. Jag känner att jag fått en bra utveckling här, mycket speltid och så men vi får ta det efter säsongen. Jag tänker inte på det just nu utan vi får se hur det känns när säsongen är slut.