Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helsingborgs mardröm: Landgrens korsband av

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Andreas Landgren befarade det värsta. 

Nu har han fått beskedet: Det främre korsbandet i vänster knä är av.

– Det känns väldigt tungt just nu, hälsar HIF-mittfältaren via klubbens twitterkonto.

Helsingborgs IF förlorade med 2-1 hemma mot IFK Göteborg i måndags kväll och Andreas Landgren tvingades kliva av planen efter drygt en timmes spel.

Efter matchen var han orolig.

– Jag vred till knäet på något sätt. Det blir en magnetröntgen så fort som möjligt så att vi får se hur illa det är, sa han då och fortsatte: 

– Det är samma knä som jag skadade för fem år sen, korsbandet.

MR-undersökningen är nu genomförd och Helsingborgs IF meddelar på Twitter att det är så som Landgren själv befarade. Det främre korsbandet i vänster knä har gått av.

Läkaren Harald Roos till klubbens hemsida:

– Vi bekräftar att undersökningen visar att det rör sig om en ny främre korsbandsskada. Andreas kommer att planeras in för operation. Beräknad återgång till fotboll ligger på i genomsnitt tio månader efter en sådan här operation.

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1164124723778863104

Även Markus Holgersson tvingades lämna planen i förtid när HIF mötte IFK Göteborg. I hans fall är skadan inte riktigt lika allvarlig.

– Markus har en kraftig fotledsstukning med ligamentsskador. Återhämtningstiden efter den här typen av skada kan variera men vi kommer att arbeta på att få honom redo så snart som möjligt, säger Harald Roos till klubbens hemsida.