Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborgs IF värvar Dalkurds sportchef

Höjdunkter: Sirius–Helsingborg
Adil Kizil.Foto: BILDBYRÅN
Adil Kizil.Foto: BILDBYRÅN

Helsingborgs IF värvar Dalkurds sportchef Adil Kizil – och ger honom en tjänst som chefsscout.

– Vi är mycket glada att kunna utveckla organisationen och spetsa till vår scoutingverksamhet med Adil, säger huvudtränaren Olof Mellberg i ett pressmeddelande..

HIH-organisationen fortsätter att växa. För knappt en månad sedan anställdes Niklas Egnell som assisterade tränare med ansvar för fotbollsfys.

Nu tillkommer en chefsscout.

35-årige Adil Kizil värvas från Dalkurd där han varit sportchef.

– Jobbet som scout är en del av sportchefsyrket, framför allt när man verkar i en mindre organisation. Trots att jag är 35 år har jag arbetat med det i sju år och just scoutingen har varit den delen av arbetet jag tyckt om absolut mest och som jag brinner för allra mest. Det som skiljer är att jag inte sköter några anställningar eller är chef över spelare utan jag följer klubbens riktlinjer för att försöka hitta det spelarmaterial som behövs för att bygga den trupp som tränare och sportchef efterfrågar, säger Kizil i ett pressmeddelande.