Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborgs IF köper loss Alexander Nilsson

Höjdpunkter: Mikkelsen dubbla kanoner gav HIF segern
Alexander Nilsson.Foto: BILDBYRÅN

Alexander Nilsson stannar i Helsingborgs IF.

Målvakten köps loss från IFK Hässleholm.

– Det känns väldigt bra att nu på riktigt tillhöra HIF, det var mitt mål sedan dag ett, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Helsingborgs IF har haft en rörig målvaktssituation. Pär Hansson tvingades avsluta karriären på grund av en nackskada och hans ersättare Kalle Joelsson skadade knät.

Anders Lindegaard värvades in som ny etta i målet och där bakom har Alexander Nilsson lånats in från IFK Hässleholm för att täcka upp.

Nu köper HIF loss 22-åringen som skriver på ett treårsavtal och därmed stannar över säsongen 2022.

– Jag känner mig stolt och glad men vet att det är fortsatt hårt arbete som gäller för att fortsätta utvecklas och få speltid. Jag vill tacka Olof, Sven, resten av tränarstaben och klubben för visat förtroende. Avslutningsvis vill jag tacka IFK Hässleholm för mina år där, jag önskar dem all lycka i framtiden, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Hyllas av Mellberg

HIF-tränaren Olof Mellberg i samma pressmeddelande:

– Alex är en talangfull målvakt med mycket potential som utvecklats på ett bra sätt i vår miljö. Vi är glada över att få fortsätta jobba med honom.