Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborgs biljettsuccé – efter Bjarnasons utmaning

Helsingborg har sålt över 4 000 biljetter till en publikfri internmatch.Foto: BILDBYRÅN
Andri Bjarnason utmanande flera tidigare lagkamrater i HIF till att köpa biljetter.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

200 000 kronor.

Helsingborgs IF har dragit in fina pengar till sin stängda internmatch på torsdag.

Flera tidigare spelare har ställt upp och köpt biljetter - däribland Andri Bjarnason, Arnór Smárason, Alfred Finnbogason och HIF-ikonen Mattias Lindström.

Det började med att Helsingborgs IF meddelade att man skulle spela en internmatch på Olympia på torsdag, och att matchen skulle sändas gratis på internet.

Därefter började supporterklubben Kärnan ”sälja” biljetter till matchen - genom att supportrar swishade 50 kronor till HIF. 

En som nappade direkt var Helsingborgskaptenen Andreas Granqvist, som köpte 50 biljetter.

– Jag tycker det är ett riktigt bra och trevligt initiativ av Kärnan, sa Andreas Granqvist, till Kvällsposten.

– Jag har ju turen att jag kan hjälpa till, så det var inget svårt beslut att gå in och köpa några stycken. Det hoppas jag fler helsingborgare gör, och alla som har HIF i hjärtat.

Andreas Granqvist köpte 50 biljetter till HIF:s internmatch på torsdag.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Tjänat över 200 000 kronor

Under söndagen har biljettförsäljningen fortsatt rulla på med full kraft och skåningarna har sålt över 4 000 biljetter. Med andra ord har HIF redan tjänat över 200 000 kronor, till en internmatch som spelas inför tomma läktare.

Förutom Andreas Granqvist har en rad tidigare HIF-spelare också köpt biljetter till matchen. Däribland Andri Bjarnason, som såldes av Helsingborg till tyska FC Kaiserslautern förra sommaren.

– Jag kommer köpa fem biljetter och jag hoppas vi når målet till ett fullsatt Olympia, säger Bjarnason i ett videoklipp som laddats upp på HIF:s sociala medier.

Bjarnason passade även på att utmana trion Arnór Smárason, Alfred Finnbogason och Victor Pálsson att följa hans exempel, och köpa egna biljetter till matchen. 

En utmaning som samtliga har levt upp till.

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1241676040092745728

HIF-profilen Mattias Lindström har även han köpt biljetter till matchen - lika många som Bjarnason, fem stycken.

Lindström tillhörde Helsingborg i flera år, innan han lade skorna på hyllan 2015.

Allt som allt gjorde Mattias Lindström 188 tävlingsmatcher för HIF. Numera är han huvudtränare i Helsingborgsklubben Eskilsminne. 

Helsingborg hade vid 22-tiden på söndagen sålt exakt 4 011 biljetter till torsdagens stängda internmatch, som har avspark klockan 18.00.