Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborg lånar ut Charlie Weberg

Säsongen 2019 blev tung för Charlie Weberg, som nu lånas ut till GAIS. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
GAIS huserar i superettan. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Han har provtränat med Mjällby under vintern. 

Men det blir inget spel på Strandvallen under 2020 för Charlie Weberg - den unga mittbacken är klar för ett lån hos GAIS. 

– Charlie var vårt huvudspår, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse.

Den allsvenska återkomsten blev en tuff historia för Helsingborg. Skåningarna var länge inblandade i nedflyttningsstriden, och utanför planen skakades klubben av en dålig ekonomi och av spelartapp under sommarfönstret.

För mittbacken Charlie Weberg blev den allsvenska säsongen inte heller någon större succéhistoria. 21-åringen fick visserligen gott om speltid tidigt på våren - men vid slutet på juni hamnade Weberg i frysboxen och spelade ingenting alls under två månader.

Totalt blev det tio allsvenska framträdanden under 2019 för Charlie Weberg, som efter säsongsavslutningen har kopplats ihop med en flytt bort från Helsingborg. Mittbacken har bland annat provtränat med den allsvenska nykomlingen Mjällby - men där blev det alltså inget kontrakt.

”Lagt ner en del jobb”

I stället väntar nu spel på Gamla Ullevi för Cherlie Werberg. 21-åringen är klar för ett lån hos superettanklubben GAIS.

Lånet gäller för hela säsongen 2020. 

– Vi har lagt ner en del jobb på att få in en mittback till och vi har haft koll på ett flertal alternativ. Charlie var vårt huvudspår i det arbetet och vi är mycket nöjda med att han nu kommer till klubben. Han är en duktig försvarsspelare men kommer också att bidra till laget i uppspelsfasen där han är bolltrygg och säker i passningsspelet. Charlie är klar för GAIS per omgående och tränar med laget från och med måndag, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, till klubbens hemsida

Debuterade - mot GAIS 

Charlie Weberg debuterade för Helsingborg den 22 april 2017, när hans HIF kryssade i ett mållöst bortamöte mot just GAIS. 

Sedan dess har det blivit 55 matcher i den rödblå matchtröjan. 

– Jag har bra koll på hans kvaliteter efter de år då HIF spelade i superettan och vi får in en kompetent vänsterfotad mittback som kommer att göra laget starkare. Det känns också bra att vi får in en spelare som varit i gång hela försäsongen och kommer hit i fin form. Vi kommer att ge Charlie en plats i dagens matchtrupp och han kan räkna med att få speltid direkt, säger Stefan Jacobsson, huvudtränare i GAIS.

Charlie Webergs nuvarande kontrakt med Helsingborg sträcker sig fram till slutet på december 2021.