Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HBK fortsätter satsa ungt

Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Halmstads BK skriver A-kontrakt med fyra ungdomsspelare.

Därmed fortsätter man sin tydliga satsning på unga spelare.

– Detta är helt i linje med hur vi ska arbeta. Vi ska vara Sveriges bästa miljö för talanger att utvecklas och det är stimulerande att arbeta med unga och motiverade spelare som verkligen vill framåt, säger lagets tränare Igor Krulj till klubbens hemsida.

Halmstad BK skriver p sin hemsida att "strategin är tydlig" och att man hoppas bygga  framtida framgång genom att ge unga talanger rätt förutsättningar för att utvecklas.

Man lyfter fram exemplet Sead Haksabanovic som ett lyckat exempel. 

Att man nu signerat kontrakt med fyra spelare i åldrarna 16-18 år är ytterligare ett bevis på var klubben vill lägga sitt krut. I och med de här kontrakten är 19 man klara för spel i klubben till nästa säsong.

Spelarna HBK presenterade under tisdagen är Isak Harrysson 16 år, Isac Larsson 16 år, Emil Tot Wikström 18 år och Rasmus Wiedeshelm Paul 18 år.

Tränaren Igor Krulj är nöjd.

– Detta är helt i linje med hur vi ska arbeta. Vi ska vara Sveriges bästa miljö för talanger att utvecklas och det är stimulerande att arbeta med unga och motiverade spelare som verkligen vill framåt, säger han.

Vill skriva långa kontrakt

HBK:s ordförande Tony Karlsson förklarar att långsiktigheten är väsäntlig i klubbens framtida satsning.

– Det handlar om kontinuitet och arbetsro, vilket också är anledningen till att vi vill knyta upp Igor Krulj på lång sikt och ge honom och truppen förutsättningarna att lyckas kommande säsong, oavsett om det blir Allsvenskan eller Superettan, konstaterar Tony Karlsson, ordförande i HBK.

– Igor är en ung och modern tränare som har örat mot marken. Det passar HBK perfekt och rimmar med vår antagna strategi. Vi vill från styrelsen ge tränargänget och truppen mycket tid att förbereda nästa säsong på ett optimalt sätt, därför är vi tidigare ute än förr om åren med att sätta truppen, fortsätter han.

Talangerna som fått kontrakt

 

Isak Larsson

Klubbens kommentar: En vänsterfotad mittback med god spelförståelse och stor potential till att bli en spelande försvarare.

 

Isak Harrysson

Klubbens kommentar: Vänsterfotad offensiv spelare, med en stark spetsegenskap i sin snabbhet. Isak kan både spela yttermittfältare och forward.

 

Emil Tot Wikström

Klubbens kommentar: Emil är en väldigt rörlig spelare som utmärker sig i det offensiva spelet. Han har under året utvecklats i rätt riktning och har en stor potential att bli en poängspelare för HBK i framtiden.

 

Rasmus Wiedeshelm Paul 

Klubbens kommentar: Rasmus är en forward med fina tekniska egenskaper, både i mottagningsspelet och avseende hans avslutningsteknik.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!